Tabăra de reCreaţie 2011 în parohia Coborârea Spiritului Sfânt

Publicat pe: 3 septembrie 2011|Secțiunea: Ştiri|

imagineVara aceasta, parohia greco-catolică cu hramul Coborârea Spiritului Sfânt din Cluj-Napoca a organizat o tabără de cateheză pentru copii (la Baia Mare) şi una pentru adolescenţi (la Vatra Dornei). Ieri, 2 septembrie 2011, s-a încheiat a treia tabără, numită Tabără de reCreaţie, la care au participat aproape 30 de copii, plus câţiva adolescenţi ca animatori. Tema a continuat temele taberelor de cateheză, fiind legată de sfinţenie, dar încadrată în Anul Familiei declarat în Eparhia de Cluj-Gherla: „Sfinţenia trăită în familie”.

În cele cinci zile – din 29 august până în 2 septembrie -, programul a început la ora 9 dimineaţa, încheindu-se la ora 16. În prima zi, fiind sărbătoarea Tăierii capului Sf. Ioan Botezătorul, copiii au asistat la Liturghie în parohie. În celelalte zile primul punct din program a fost o oră de rugăciune, cântece şi cateheză, bazată pe patru texte din Noul Testament menite să susţină tema taberei: Isus la 12 ani în Templu (Luca 2,41-52), Maria şi Marta (Luca 10,38-42), Vizita la Elisabeta (Luca 2,39-45.56) şi Trupul mistic al lui Cristos (1Corinteni 12,12-21.26-27). Catehezele zilnice au fost urmate de ieşiri în aer liber şi diverse ateliere la care, în trei dintre zile, cateheţii din parohie au fost ajutaţi de tineri din ASTRU Cluj. Astfel, miercuri astriştii le-au pregătit participanţilor la Tabăra de reCreaţie un program de jocuri în cadrul drumeţiei în pădurea din apropierea parohiei, precum şi o competiţie cu probe distractive, dar şi solicitante. Atelierele conduse de tinerii din ASTRU au fost de realizare de rozarii, insigne şi brăţări. Celelalte ateliere au inclus: quilling, tablouri cu tehnica şerveţelului, pictură pe sticlă, pirogravură, împletituri… În ultima zi toţi copiii au fost ctitori de biserici: le-au realizat din carton, colorând, decupând şi apoi lipind.

Ca şi anul trecut, Tabăra de reCreaţie s-a încheiat vineri cu expoziţia la care au luat parte părinţi şi rude ale copiilor. Aceştia au putut să admire ceea ce au lucrat copiii lor, iar la final o parte dintre lucrări, realizate special pentru vânzare, au fost scoase la „licitaţie”, strângându-se astfel un fond de bani pentru achiziţionarea de materiale pentru cateheza ce se va relua luna aceasta cu cele şapte grupe de cateheză existente în parohie. Organizatorii mulţumesc parohiei pentru susţinerea taberei, precum şi tinerilor din ASTRU pentru animare şi implicare. De asemenea şi Episcopului, PS Florentin Crihălmeanu, care a trecut joi prin parohie special pentru a-i vedea pe copii şi a le vorbi despre sfinţenie.

imagine

imagine

imagine

imagine