Anunţ: Întâlnirea Familiilor din Eparhia de Cluj-Gherla

Publicat pe: 23 septembrie 2011|Secțiunea: Ştiri|

imagineEparhia greco-catolică de Cluj-Gherla, prin acţiunile pe care le-a desfăşurat în acest an, a acordat o atenţie deosebită familiei, având în vedere importanţa pe care instituţia familiei o are în Biserică şi societate şi totodată, în contextul temei pastorale pentru anul calendaristic 2011: FAMILIA.

Un loc central între aceste acţiuni îl ocupă Întâlnirea Eparhială a Familiilor, eveniment care marchează Ziua Familiei la nivel eparhial şi care va avea loc la Centrul Spiritual Manresa (str. Tudor Arghezi nr.2, Cluj-Napoca), sâmbătă, 24 septembrie a.c.

La programul propus de Departamentul pentru familie şi viaţă, împreună cu Pr. Ioan Mătieş, responsabil al acestui departament, sunt invitaţi membrii Birourilor pentru Pastoraţia Familiei din Eparhia de Cluj-Gherla, respectiv preotul din fiecare Birou de Pastoraţie a Familiei (BPF) protopopial, împreună cu soţia şi copiii, familia responsabilă din fiecare BPF, împreună cu o altă familie din fiecare protopopiat, copiii fiind şi ei bineveniţi. Se preconizează prezenţa a cca. 100 persoane (numărând şi copiii).

Un program separat pentru copii au pregătit tinerii animatori din Asociaţia ASTRU-Cluj, care vor oferi micuţilor momente de joacă şi veselie, dar şi mici „lecţii” despre cum să-şi iubească şi să-şi asculte părinţii şi cum să se roage lui Dumnezeu pentru părinţii lor.

Întâlnirea va începe la ora 10.00, printr-un cuvânt de prezentare şi binecuvântarea Preasfinţiei Sale Florentin Crihălmeanu, Episcop Eparhial.

La ora 10.15, este programată conferinţa „Familia, şcoală de rugăciune”, susţinută de Pr. Pablo Guerrero, Superior al Ordinului „Societatea lui Isus”, preot cu o bogată experienţă în pastoraţia familiilor.

Vor urma momente de reflecţie, discuţii pe grupuri şi un timp de rugăciune. După prânz vor fi împărtăşite mărturii ale unor familii şi vor fi prezentate concluziile discuţiilor pe grupuri.

Prin acest itinerariu spiritual se va realiza un schimb de informaţii şi experienţă cu privire la acţiunile de pastoraţie a familiei întreprinse până acum la nivel protopopial sau parohial, despre roadele acestor acţiuni. De asemenea, vor fi identificate căi de demarare şi a altor programe, cu scopul de a realiza o mai bună educaţie în familii, de a preveni şi ajuta în cazul crizelor pe care le traversează unele familii.

La ora 16.00, PS Florentin va celebra, împreună cu ceilalţi preoţi, Sfânta Liturghie, momentul central al zilei, oferind lui Dumnezeu Jertfa Fiului Său, Isus Hristos, pentru ca să protejeze şi să susţină toate familiile de pe teritoriul eparhiei şi din întreaga lume.

Se va încheia astfel o zi de împărtăşire şi rugăciune, „într-un cadru natural care predispune la reculegere, dar şi la întâlniri, la tăcere, dar şi la împărtăşiri, la singurătate, dar şi la deschiderea faţă de lume” – cadrul oferit de Centrul Manresa al Ordinului „Societatea lui Isus”.

V.S.- Biroul de presă
al Episcopiei de Cluj-Gherla

Detalii la tel. 0729.884882 – pr. Ioan Mătieş, vicar cu laicii