Curs de formare pentru responsabilii ASTRU

publicat la 29 noiembrie 2011 în Ştiri

În data de 25-26 noiembrie 2011 a avut loc la Cluj-Napoca un curs de formare “Dă culoare vieţii tale, bucură-te mereu în Domnul!”, adresat responsabililor grupurilor ASTRU din Eparhia de Cluj-Gherla. Au participat responsabilii grupurilor din parohia “Sf. Iosif” – Gherla, parohia “Sf. Anton” – Dej, parohia “Sf. Treime” – Feldru, parohia “Sf. Gheorghe” – Sângeorz Băi precum şi responsabilii grupului de liceeni, studenţi şi tineri profesionişti ASTRU. Totodată au participat şi tineri din parohia “Coborârea Spiritului Sfânt”, parohia “Sf. Gheorghe”, parohia Andrei Mureşanu din Cluj Napoca, parohia “Naşterea Domnului” – Dăbâca şi parohia “Sf. Petru şi Pavel” – Beclean, unde în acest an asociativ se constituie grupuri parohiale ASTRU.

Cursul a început în după-amiaza zilei vineri, cu salutul preşedintelui ASTRU, Raluca Fernea, urmat de o activitate de cunoaştere, tinerii având posibilitatea de a socializa şi de a se împrietenii, dar şi de a identifica cuvintele care definesc termenul de responsabil. Seara s-a încheiat cu cuvântul asistentului spiritual pr. Radu Tălpălariu, care a îndemnat tinerii să dea culoare vieţii lor, bucurându-se mereu în Domnul. A doua zi, sâmbătă, a început prin identificarea misiunii şi identităţii ASTRU, în care tinerii, plecând de la titlul sesiunii, “prezintă ASTRU unui prieten”, au avut de conceput o prezentare prin care să convingă un prieten să cunoască grupul parohial ASTRU. Atelierul s-a finalizat cu o discuţie referitoare la modul în care se prezintă ASTRU celor din jur şi cum se face raportarea la nivel personal la misiunea şi identitatea ASTRU ca formă de acţiune catolică.

Cursul a continuat cu sesiunea “Cum comunicăm în ASTRU” susţinută de Maria Simionaş care a prezentat tinerilor aspecte generale legate de comunicare, cum trebuie să fie o comunicare eficientă între grupul parohial şi Asociaţia eparhială, precum şi cum se elaborează un material scris de prezentare a activităţilor care se desfăşoară la nivel parohial. Cea de-a treia sesiune de lucru a avut ca scop identificarea paşilor necesari pentru organizarea unei activităţi ASTRU, susţinută de Bogdan Bursaş, în care tinerii au avut de planificat o activitate ţinând cont de direcţiile de activitate: liturgic, ecumenic, formativ, caritativ, cultural-recreativ. Ultima parte a zilei s-a axat pe planificarea anului asociativ 2011-2012, explicarea calendarului de activităţi precum şi detalii legate de adeziunea care va avea loc în 11 decembrie 2011.

Tinerii participanţi la curs s-au angajat să promoveze tinerilor din grupurile lor itinerariul spiritual pentru acest timp de post, itinerar intitulat “Dă culoare vieţii tale!”

Raluca Fernea
via Cluj.ASTRU.ro

imagine

imagine

imagine

Exprimaţi-vă opinia

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *