Adeziuni ASTRU depuse în parohii din Beclean, Feldru şi Dăbâca

Publicat pe: 13 decembrie 2011|Secțiunea: Ştiri|

Adeziune ASTRU în parohia “Sf. Ap. Petru şi Pavel” Beclean

Duminică, 11 decembrie 2011, în parohia „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din Beclean , 8 tineri au depus pentru prima dată adeziunea la ASTRU. Alături de noi a fost părintele Felician Neagoş şi Bogdan Bursaş, vicepreşedinte ASTRU, împreună cu credincioşii care au participat la Sfânta Liturghie.

Primirea în ASTRU a fost plină de emoţii. La sfârşitul ceremoniei s-au făcut câteva fotografii cu noii membri şi aceştia fiind felicitaţi de mai multe persoane din Biserică pentru că au fost de acord să primească mai multe responsabilităţi. După acest eveniment ASTRU a mai crescut în acest an cu încă opt membrii serioşi, plini de bucurie şi viaţa. Noi, cei din Beclean, suntem onoraţi că facem parte din ASTRU şi ne aşteptam ca la anul să fie mult mai mulţi membrii în Asociaţie.

Claudiu Schuller
responsabil ASTRU „Sf. Ap. Petru şi Pavel” Beclean

imagine

Adeziune ASTRU în parohia “Sfânta Treime” Feldru

În data de 11 decembrie 2011 a avut loc adeziunea ASTRU şi în parohia „Sfânta Treime” din Feldru. În ASTRU şi-au exprimat dorinţa de a intra în acest an 5 tineri, care s-au alăturat grupului parohial deja existent.

Ziua a început cu Sfânta Liturghie celebrată de părintele Iuliu Bontaş, apoi în finalul acesteia s-a celebrat rânduiala adeziuni la care au luat parte şi credincioşii care au fost invitaţi de către părinte să participe pentru a încuraja tinerii. Tinerii îi mulţumesc părintelui Iuliu Bontaş pentru sprijinul acordat tinerilor de-a lungul anului asociativ şi domnului Ioan Morozan pentru pozele făcute în această zi importantă pentru tinerii astrişti.

Ioan Dobrea
responsabil grup ASTRU „Sfânta Treime” Feldru

imagine

Adeziune ASTRU în parohia “Naşterea Domnului” din Dăbâca

Duminică, 11 decembrie 2011, numărul astriştilor a crescut datorită curajului a 5 tineri, aparţinând parohiei „Naşterea Domnului” din Dăbâca, dornici de a fi „de folos Bisericii şi neamului nostru”, dând culoare vieţii lor şi a noastre. Primirea solemnă a noilor membri ASTRU de la Dăbâca a avut loc la sfârşitul Sfintei Liturghii, celebrată de părintele paroh Daniel Mureşan, în cadrul comunităţii, care i-a încurajat pe tineri.

La adeziune a participat din partea consiliul de conducere ASTRU Cluj – Maria Simionaş, director economic. Ceremonialul de primire solemnă respectă rânduiala care datează dinainte de 1948 fiind doar actualizată timpului prezent. După sfinţirea simbolurilor, acestea au fost înmânate tinerilor care şi-au luat un angajament de a fi „spre slujirea lui Dumnezeu şi a aproapelui, fiind mereu sare şi lumină pentru cei din jur, adevăraţi apostoli ai lui Cristos”.

Tinerii au fost felicitaţi şi încurajaţi de membrii comunităţii, observându-se astfel admiraţia adulţilor faţă de avântul tinereţii. Îi încredinţăm pe tinerii astrişti Fecioarei Maria, să îi protejeze şi le îndrume paşii spre sfinţenie.

Maria Simionaş împreună cu
responsabilii grupului ASTRU: Simina Câmpean şi Cătălin Muntean

imagine

via Cluj.ASTRU.ro