Adeziuni ASTRU depuse în parohii din Gherla, Dej şi Sîngeorz-Băi

Publicat pe: 14 decembrie 2011|Secțiunea: Ştiri|

Adeziune ASTRU în parohia „Sfântul Iosif” Gherla

Duminică, în data de 11 decembrie 2011, tinerii parohiei „Sfântul Iosif” din Gherla s-au întâlnit să îşi depună sau reînnoiască adeziunile pentru Asociaţia Tineretului Român Unit – ASTRU Cluj – acţiune catolică pentru tineri în Eparhia noastră.

Cei mai noi astrişti din Gherla, împreună cu actualii, au format un minunat grup de 23 de tineri, fiind astfel tinerii pe care se poate conta în acest an asociativ. La sfârşitul Sfintei Liturghii de la ora 10:00, însemnele astriştilor, tricourile, au fost sfinţite de către părintele paroh Alexandru Hruban şi părintele spiritual al tinerilor Edmund Dujardi şi apoi împărţite tinerilor care şi-au exprimat dorinţa de a face parte din ASTRU.

Rânduiala adeziunii a fost coordonată de Anda Bozeşan şi Ramona Morcozan, responsabilii grupului în acest an asociativ, fiind însoţite de Crina Horvat, membru ASTRU Cluj şi vicepreşedinte naţional pentru tineri în Acţiunea Catolică din România. Le urăm bun venit noilor membri ASTRU şi sperăm ca împreună să dăm culoare vieţii şi să ne bucurăm mereu în Domnul!

Anda Bozeşan şi Ramona Morcozan
responsabilii grupului ASTRU „Sfântul Iosif” Gherla

imagine3[1]

Adeziune ASTRU în Parohia „Sf. Anton” din Dej

Duminica, 11 decembrie 2011, a avut loc adeziunea la ASTRU la sfârşitul Sfintei Liturghii celebrată în parohia „Sf. Anton” din Dej de către părintele paroh Călin Moldovan, care i-a şi încurajat pe tineri în drumul apostolatului pe care pornesc.

Tinerii au spus „Da” ASTRU-lui, 6 dintre ei şi-au reînnoit adeziunea, iar 2 tineri au depus adeziunea pentru prima oară primind simbolurile ASTRU (tricoul). Tinerii şi-au luat angajamentul de a fi mereu pentru  „slujirea lui Dumnezeu şi a aproapelui, fiind mereu sare şi lumină pentru cei din jur, adevăraţi apostoli ai lui Cristos”.  Astfel tinerii s-au angajat alături de ASTRU pe un drum de formare spirituală şu umană în strânsă legătură cu Biserica, prin care vor încerca să dea culoare şi frumuseţe vieţii pe o trăiesc.

Ioana Pegulescu
responsabili grup parohial ASTRU “Sf. Anton” Dej

imagine

Adeziunea ASTRU în Parohia „Sf. Gheorghe” din Sîngeorz-Băi

Duminică, 11 decembrie 2011 în parohia „Sf. Gheorghe” din Sîngeorz-Băi a avut loc ceremonia de reînnoire a adeziunii ASTRU şi de primire a noilor membri în acest grup parohial. Această ceremonie s-a realizat după Sfânta Liturghie. Enoriaşi parohiei au rămas la această ceremonia şi au aflat de la responsabilii grupului parohial ASTRU şi de la părintele Nicolae Jarda, îndrumătorul spiritual al grupului ce înseamnă apostolatul laic.

În cadrul rânduielii adeziunii la ASTRU noii membri au primit însemnelor oficiale ale Asociaţiei de la responsabili Raveca Rusti şi Fanică Simion, împreună cu  membrii fondatori ai grupului depunând adeziunea pentru anul asociativ 2011-2012.

Dumnezeu  să ne de-a credinţă căci de la ea vin şi restul care ne vor ajuta să parcurgem cât mai bine drumul de formare spirituală şi umană pe care am început să păşim împreună cu ASTRU în acest nou an asociativ pentru a da culoare vieţii noastre bucurându-ne mereu în Domnul!

Raveca Rusti şi Fanică Simion
responsabili ai grupului parohial ASTRU „Sf. Gheorghe” Sîngeorz-Băi

imagine

via Cluj.ASTRU.ro