Adeziuni ASTRU depuse în parohii din Cluj

publicat la 15 decembrie 2011 în Ştiri

Adeziune ASTRU la Catedrala “Schimbarea la Faţă” din Cluj-Napoca

În data de 11 decembrie 2011 după Sfânta Liturghie de la ora 18.00 la Catedrala “Schimbarea la Faţă” din Cluj-Napoca a avut loc depunerea şi reînnoirea adeziuni a tinerilor care fac parte din grupurile de liceeni, studenţi şi tineri profesionişti ASTRU. Sfânta Liturghie a fost celebrată de PS Florentin Crihălmeanu, Episcopul de Cluj-Gherla, alături de care au concelebrat pr. Anton Crişan, vicar cu preoţi, pr. Cristian Goia, consilier cu pastoraţia tinerilor şi pr. Radu Tălpălariu, asistent spiritual general al ASTRU Cluj.

După Sfânta Liturghie a urmat rânduiala adeziunii la ASTRU care a început cu binecuvântarea însemnelor ASTRU. Apoi preşedinta ASTRU Cluj a prezentat credincioşilor ce înseamnă acest gest ar tinerilor – de a depune adeziunea la ASTRU şi ce le poate oferii Asociaţia tinerilor. După momentul în care tinerii au rostit angajamentele, iar noii membri au primit fiecare în parte tricoul ASTRU, s-a rostit împreună rugăciunea ASTRU. A urmat apoi un moment deosebit în care preşedintele ASTRU Cluj, Raluca Fernea, i-a mulţumit Pr. Cristian Goia pentru preţuirea şi grija constantă, plină de căldură faţă de ASTRU Cluj în cei şase ani în care a fost asistentul spiritual şi i-a oferit o diplomă de merit şi o colecţie de albume foto care ilustrează activitatea desfăşurată în cadrul Asociaţiei.

De asemenea, preşedinta ASTRU Cluj a mulţumit şi preoţilor care sunt alături de tinerii în grupurile parohiale dar şi celor care sunt alături de grupul de liceeni, pr. Sebastian Peşteşan; de tineri profesionişti, pr. Marius Furtună; şi de studenţi, Pr. Radu Tălpălariu, care este şi asistentul spiritual general al Asociaţiei. Şi nu în ultimul rând, preşedinta ASTRU Cluj i-a mulţumit Preasfinţitului Florentin pentru prezenţa la această ceremonie şi grija deosebită faţă de Asociaţie şi tineri. Ceremonia s-a încheiat cu intonarea imnului ASTRU – “Să fim aştri” şi fotografia de grup.

Îi mulţumim bunului Dumnezeu pentru acest timp binecuvântat în care am spus din inimă “DA” lui Cristos şi Bisericii prin ASTRU – acţiune catolică pentru tineri!

Renata Taloş şi Codruţa Fernea

imagine

imagine

Adeziune ASTRU în parohia “Andrei Mureşanu” din Cluj-Napoca

Prilej de nouă sărbătoare în parohia Andrei Mureşanu, în acest post al Naşterii Domnului, unde pe lângă celelalte activităţi dedicate membrilor parohiei, concerte, serbări, meditaţii, cântece şi colinde care au ca scop apropierea noastră de praznicul Naşterii lui Isus Hristos, a luat fiinţă un nou grup parohial ASTRU, grup dedicat tinerilor din această parohie.

Duminică, 11 decembrie 2011, în parohia Andrei Mureşanu de la Capela “Sfântul Iosif”, din piaţa Cipariu, şase tineri au depus adeziunea în ASTRU. Alături de noi a fost părintele Florin Isac împreună cu credincioşii care au participat la Sfânta Liturghie dedicată tinerilor şi familiilor tinere, de la ora 18.30, care a fost animată de către grupul care tocmai a depus adeziunea. Primirea în ASTRU a grupului parohial a fost încântătoare şi a fost asistată de către Bogdan Bursaş, vicepreşedinte ASTRU Cluj, cel care a şi înmânat noilor membrii ASTRU, însemnele acestei asociaţii şi a explicat menirea şi rolul acestei asociaţii pentru noi tinerii.

“Există însă un ‘de ce?’ care este comun tuturor celor care fac parte din ASTRU şi nu numai, şi la care fiecare dintre noi este chemat să de-a un răspuns, nu numai cu cuvinte dar mai ales cu fapte”, a fost acest imbold care după un an de fructuoasă pregătire în care am străbătut împreună acest drum, ne-a determinat pe fiecare dintre noi tinerii să accedem spre noi culmi în apropierea de Dumnezeu şi faţă de aproapele.

Mulţumim Bunului Dumnezeu pentru tot ceea ce ne-a dăruit până acum şi sperăm cu ajutorului Lui îndemnaţi de cuvintele şi exemplul celor dinaintea noastră să fim de folos Bisericii şi neamului nostru!

Anda Baciu şi Cristina Tuşa
responsabilii grupul parohial ASTRU “Andrei Mureşanu” Cluj-Napoca

imagine

Adeziune ASTRU în parohia “Sfântul Gheorghe” din Cluj-Napoca

Duminică, 11 decembrie 2011, în parohia “Sfântul Gheorghe” din cartierul Gheorgheni, 11 tineri au depus adeziunea în ASTRU. Alături de noi au fost părintele Sabin Brudaşca şi părintele Gheorghe Florea împreună cu credincioşii care au participat la Sfânta Liturghie. Primirea în ASTRU a grupului parohial a fost plină de emoţie şi a fost asistată de către Simona Bîrta, vicepreşedinte al ASTRU Cluj.

Cuvinte frumoase au fost spuse, mulţumiri au fost adresate, iar ASTRU a mai crescut în acest an cu încă 5 grupuri parohiale. Le dorim tuturor tinerilor care tocmai au fost primiţi sau şi-au reînnoit adeziunea, mult spor şi multă putere de a se bucura. Vrem să putem ajuta la această creştere împreună alături de oamenii frumoşi, aduşi laolaltă de Dumnezeu. Mulţumim ASTRU!

Maria-Patricia Birtocean
responsabil grupul parohial ASTRU “Sf. Gheorghe”, Cluj-Napoca

imagine

Vezi şi depunerile de adeziuni în parohia “Coborârea Spiritului Sfânt” şi în alte parohii din Eparhie, aici şi aici.

Via Cluj.ASTRU.ro

Exprimaţi-vă opinia

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *