Spectacol de Crăciun în parohia „Coborârea Spiritului Sfânt” din Cluj

publicat la 19 decembrie 2011 în Ştiri

La distanţă de o săptămână de sărbătoarea Naşterii Domnului nostru Isus Cristos, duminică, 18 decembrie 2011, în parohia greco-catolică „Coborârea Spiritului Sfânt” din Cluj-Napoca, a fost organizat tradiţionalul spectacol de Crăciun, urmat de venirea lui Moş Crăciun, care a împărţit cadouri celor mici, dar şi adolescenţilor şi tinerilor. Spectacolul a început la demisolul bisericii imediat după Sfânta Liturghie celebrată de la ora 12 de pr. Mihai Kiss, vicar parohial.

imagine

După salutul părintelui paroh Ovidiu Lăpuşte, spectacolul a început cu sceneta copiilor din grupa Betania (clasele III-V), intitulată „E timpul pentru Isus?” În această scenetă, îngerul a încercat să ducă vestea naşterii Mântuitorului unui grup de contabili, apoi de politicieni, şi în final unei firme de publicitate, de fiecare dată fiind respins: „nu este timpul potrivit”. Doar păstorii au primit vestea cu bucurie şi au mers imediat la iesle. Două fetiţe din ciclul primar au susţinut apoi un mini-concert la pian, cu diverse colinde. A urmat rândul preşcolarilor şi a celor din clasele I-a şi a II-a, cu sceneta „Steluţa de la iesle”. Dintre cele 12 steluţe, cea aleasă să indice magilor drumul a fost cea căreia în inimă îi ardea „focul iubirii pentru Dumnezeu, pentru magi şi pentru toţi oamenii, îndeosebi pentru copiii care vor să îl cunoască pe Isus”.

imagine

Ultima scenetă, „Povestea bătrânei care s-a întâlnit cu Isus”, a fost interpretată de adolescenţii din grupele Ierusalim şi Emaus (de la clasa a VI-a în sus), o adaptare după o povestire a lui Lev Tolstoi. Personajul Martin a fost schimbat cu o bătrânică croitoreasă, căreia, ca în povestea originală, Isus îi promite o vizită, ce pare a nu mai avea loc. La sfârşitul zilei bătrânica află de la Isus că a fost vizitată de El prin oamenii cu care s-a întâlnit şi pe care i-a ajutat. Toate cele trei scenete au fost susţinute de copii şi adolescenţi din grupele de cateheză din parohia din cartierul Mănăştur.

imagine

La final, un grup de mame au dorit să contribuie şi ele la spectacol, cântând împreună cu sala colinda „Din an în an”. A urmat un moment aşteptat cu mare emoţie de copii: venirea lui Moş Crăciun. Acesta, după ce a mulţumit pentru colinde şi pentru scenete, a împărţit tuturor cadouri. Cei care au dorit, au putut să îşi facă apoi fotografii cu Moş Crăciun.

* * *

În continuare puteţi vedea înregistrările video ale scenetelor.

Exprimaţi-vă opinia

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *