Pelerinaj de la Cluj la Roma cu ocazia ridicării PF Lucian la demnitatea de Cardinal

Publicat pe: 18 ianuarie 2012|Secțiunea: Ştiri|

Pelerinaj la Roma pentru ceremonia ridicării
Preafericirii Sale Lucian la demnitatea de Cardinal al Bisericii

Preasfinţia Sa Florentin, Episcop de Cluj-Gherla, a îndemnat credincioşii să participe, în număr cât mai mare, la evenimentul istoric al ridicării, de către Sfântul Părinte Benedict al XVI-lea, a Preafericirii Sale Lucian Mureşan, Arhiepiscop Major al Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică, la demnitatea de Cardinal al Bisericii Universale, o numire prin care va deveni cel de-al treilea Cardinal român, după arhiereii de pie memorie Iuliu Hossu şi Alexandru Todea.

PF Lucian a declarat recent, într-un interviu acordat AGERPRES, că „această demnitate reprezintă un semn al recunoaşterii importanţei Bisericii Române Unite şi a rolului ei în formarea conştiinţei naţionale şi în promovarea valorilor creştine în sânul neamului nostru” şi „această numire consider că este adresată în primul rând jertfei martirilor şi a întregii noastre Biserici, care au plătit cu sângele preţul fidelităţii faţă de Cristos şi faţă de Biserica Sa”.

Pentru a facilita participarea la acest eveniment deosebit din viaţa Bisericii, în cadrul Eparhiei de Cluj-Gherla se organizează un pelerinaj la Roma, în perioada 16-21 Februarie, 2012, la un preţ accesibil şi cu asigurarea unor condiţii bune de transport, cazare şi masă.

Detaliile referitoare la acest pelerinaj pot fi aflate de pe situl agenţiei, PelerinajeMira.ro. Plecarea va fi în 16 februarie a.c., la ora 9.00, de la biserica „Sfânta Maria” din cartierul clujean Grigorescu (B-dul 1 Decembrie 1918, f.n.). După o noapte petrecută în Slovenia, în 17 februarie va continua călătoria spre Roma, cu o oprire la Padova, unde, de la ora 11.00 se va celebra Sfânta Liturghie.

Între 17-20 februarie a.c. se oferă cazare la Roma, astfel încât sâmbătă, 18 februarie a.c., pelerinii români vor putea fi prezenţi la ceremonia creării noilor cardinali (în număr de 22), între care se află Preafericirea Sa Lucian, pe care Sfântul Părinte l-a numit „un venerabil prelat, care îşi desfăşoară ministerul de Păstor şi Părinte al unei Biserici”.

Duminică, 20 februarie a.c., credincioşii români vor putea lua parte la Sfânta Liturghie din Bazilica San Pietro şi de-a lungul întregii perioade vor fi vizitate obiective religioase şi culturale din Cetatea eternă a Romei. Sosirea la Cluj-Napoca este programată pentru ziua de marţi, 21 februarie a.c.

Pr. Anton Crişan, consilier eparhial şi responsabil cu organizarea pelerinajului, invită toţi credincioşii, cei ce vor pleca la Roma, dar şi pe cei care vor participa în mod spiritual la acest pelerinaj, să se unească în rugăciune pentru ca milostivirea lui Dumnezeu să coboare asupra Bisericii şi asupra ţării noastre, pentru a fi cu adevărat „Grădina Maicii Domnului” cum a numit-o Fericitul Papă Ioan Paul al II-lea cu ocazia memorabilei vizite, din anul 1999, în România.

DIRMM

imagine