Pr. profesor Anton-Patriciu Goţia a trecut la Domnul

publicat la 2 martie 2012 în Ştiri

imagineCu tristeţe, dar purtând în suflet nădejdea Învierii, anunţăm trecerea la cele veşnice a Pr. Anton-Patriciu GOŢIA, preot greco-catolic şi profesor universitar la Facultatea de Litere din Cluj-Napoca, iubit soţ şi părinte de familie. La vârsta de doar 66 de ani, Pr. Anton a încetat din viaţă în ziua de 1 martie 2012, în timp ce se afla la Facultate, exercitându-şi până în ultima clipă vocaţia de dascăl şi îndrumător al tinerelor generaţii.

Rămăşiţele pământeşti vor fi aşezate spre veşnica odihnă sâmbătă, 3 martie 2012.

Toţi credincioşii care l-au cunoscut şi preţuit şi doresc să îşi ia un ultim bun-rămas de la Părintele profesor, pot petrece un timp de rugăciune la catafalc în capela Seminarului Teologic “Sfântul Ioan Evanghelistul” (de pe str. Moţilor 26), împreună cu preoţii şi studenţii care asigură un program de rugăciune neîntreruptă pentru sufletul celui ce le-a fost frate întru credinţă şi profesor sau îndrumător spiritual.

În dimineaţa zilei de 3 martie, după cum este rânduiala la înmormântarea preoţilor, trupul neînsufleţit al Pr. Anton Goţia va fi depus în Catedrala Episcopală “Schimbarea la Faţă”, unde, de la ora 9.00, va fi celebrată Sfânta Liturghie Arhierească. Slujba Înmormântării va fi celebrată în continuare în Catedrală de la ora 10.30, de către Episcopul Eparhial şi preoţii prezenţi. Înhumarea va avea loc la ora 13.00, la Cimitirul Central din Cluj-Napoca.

Fie ca, aşa cum aici, pe pământ, a îndrumat sufletele deschizându-le calea spre ceruri, şi sufletul Părintelui Anton să fie condus şi primit cu bucurie în lumina Casei Tatălui ceresc, în mijlocul cântărilor îngereşti, unde să petreacă împreună cu drepţii şi sfinţii.

Odihna cea veşnică dă-i-o lui, Doamne şi lumina cea fără de sfârşit să îi strălucească lui. Să se odihnească în pace.

DIRMM

Exprimaţi-vă opinia

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *