Diplome pentru participanţii la cursul de pregătire pentru căsătorie de la Cluj

Publicat pe: 6 martie 2012|Secțiunea: Ştiri|

În urmă cu 2 ani, la Cluj-Napoca a demarat proiectul organizării unui curs de pregătire pentru căsătorie, proiect realizat printr-un parteneriat între Centrul Iubire şi Adevăr din cadrul Fundaţiei Familia Sfântă şi Departamentul pentru Familie şi Viaţă al Episcopiei de Cluj-Gherla. Organizatorii şi principalii îndrumători ai acestui curs sunt o familie, pr. Călin şi Cristina Sechelea, absolvenţi ai Institutului Teologic Internaţional (ITI) din Austria, care s-au pregătit pentru împlinirea acestui vis de a îndruma tinerele cupluri aflate la început de drum, dar şi de a ajuta în rezolvarea problemelor care intervin în viaţa familiilor.

Pentru că anul 2012 este, în Eparhia de Cluj-Gherla, dedicat temei „Familia – leagăn al vieţii”, în prima duminică din Postul Paştelui – data de 4 martie 2012, Duminica Dreptei Credinţe -, în Catedrala Schimbarea la Faţă a fost marcată în mod public încheierea primei serii din acest an a cursului. Cu această ocazie, un număr de 40 de tinere cupluri care au urmat cursul în aceşti 2 ani – în cadrul uneia dintre mai multe serii de câteva luni organizate până acum – au primit Diploma de absolvire. Totodată, s-a decernat Diploma omagială „Sfântul Iosif” şi specialiştilor care s-au ocupat de pregătirea acestor tineri, „pentru buna colaborare şi sprijinul acordat în organizarea şi desfăşurarea cursurilor de pregătire pentru căsătorie”.

La încheierea Sfintei Liturghii arhiereşti, cuplurile, între care cei căsătoriţi fiind însoţiţi şi de copiii lor, au fost invitate să primească diploma şi binecuvântarea Episcopului eparhial, PS Florentin Crihălmeanu, care le-a adresat cu acest prilej şi o invitaţie la credinţă, „care trebuie să se manifeste prin viaţa noastră, aşa cum spunea Cardinalul mărturisitor de binecuvântată memorie, Iuliu Hossu: ‘Credinţa noastră este viaţa noastră'”. Între profesorii formatori omagiaţi cu acest prilej se numără: dr. Ioan Boilă, preşedinte al Fundaţiei Familia Sfântă; Mons. Mihai Todea, Vicar general eparhial; pr. subdiacon Leonard Fărăoanu, absolvent al ITI-Austria; pr. Titus Sas, director al Departamentului pentru Familie şi Viaţă; d-na juristă Oana Pop; d-na psiholog Valentina Popa; d-na dr. Simona Lăpuşte; pr. diacon Ilie Arieşan; d-na Marcela Crişan şi d-na avocat Ioana Chirilă.

Pr. Călin Sechelea a menţionat faptul că, între cele 40 de cupluri care au absolvit cursul, 6 cupluri erau deja căsătorite, dar au dorit să îşi aprofundeze cunoştinţele despre căsătorie, între acestea fiind şi 3 familii de preoţi. Totodată, în rândul cursanţilor se află şi studenţi seminarişti cu logodnicele lor, precum şi mai multe cupluri de laici. Părintele a mai subliniat că „un astfel de curs nu este o garanţie pentru o căsnicie reuşită. O căsnicie reuşită se construieşte zi de zi, dar avem speranţa că acest curs este o bună temelie, un bun început al acestei construcţii pe care cei doi, mire şi mireasă, o încep împreună în momentul cununiei”.

PS Florentin a invitat şi alţi tineri care au intenţia să se căsătorească, sau care deja sunt căsătoriţi, să urmeze acest curs dedicat familiei, deoarece există persoane competente care s-au pregătit cu această specializare având alături o echipă de colaboratori de diferite specialităţi, care pot contribui prin studiul şi experienţa lor, susţinute de rugăciunea Bisericii, la aprofundarea şi buna înţelegere a importanţei misiunii pe care familiile o au în societate. „De aceea, vă invit cu încredere să veniţi la Fundaţia Familia Sfântă, la Centrul Iubire şi Adevăr, să participaţi la aceste cursuri de pregătire. Bunul Dumnezeu să binecuvânteze toate familiile din Eparhia noastră şi pe toţi aceia care se ocupă de familii”.

V.S. – DIRMM

Informaţii despre curs: pr. Călin Sechelea, tel. 0771.327.004

imagine

imagine

imagine