Anunţ: Întâlniri eveniment pentru iubitorii de patristică

publicat la 19 aprilie 2012 în Ştiri

Motto:

“(…) nos esse quasi nanos gigantium humeris
insidentes, ut possimus plura eis et
remotiora videre, non utique proprii visus
acumine, aut eminentia corporis, sed quia in
altum subvehimur et extollimur magnitudine
gigantea.”
(Bernardus Carnotensis)

“(…) suntem asemenea unor pigmei cocoţaţi pe
umerii unor giganţi; putem vedea mai mult şi mai
departe decât cei din vechime, nu pentru că am
avea vederea mai pătrunzătoare sau pentru că am
fi mai înalţi, ci pentru că, precum nişte uriaşi, ei
sunt cei care ne susţin şi ne înalţă”
(Bernard din Chartres)

Institutul de Studii Patristice “Augustinianum” (Roma), în colaborare cu Universitatea Babeş-Bolyai (Cluj) – Facultatea de Teologie Greco-Catolică, Facultatea de Teologie Ortodoxă, Facultatea de Istorie şi Filozofie, Facultatea de Litere, dar şi cu sprijinul: AGRU şi ASTRU, îi invită pe cei interesaţi de studiile patristice (public larg şi specialişti în domeniu) la o serie de prelegeri şi dezbateri ce urmează a fi organizate periodic în spaţiul Universităţii clujene în următorii doi ani.

Cea de-a doua întâlnire este prilejuită de conferinţa cu tema Origene din Alexandria, un “pionier” al teologiei, susţinută de profesorul Giuseppe Caruso, de la Institutul de Studii Patristice “Augustinianum” (Roma).

Conferinţa va avea loc marţi, 24 aprilie 2012, ora 18 (în sala Ferdinand a Facultăţii de Istorie), str. Napoca nr. 11, Cluj-Napoca.

În aceeaşi locaţie va avea loc miercuri, 25 aprilie 2012, ora 11, o a doua conferinţă cu tema Introducere în tratatul origenian Despre principii, susţinut de acelaşi prof. Giuseppe Caruso.

La aceste evenimente sunt invitaţi să participe toţi cei pasionaţi de patristică – cu o formare teologică, filozofică, istorică, dar şi în limbile clasice – studenţi, absolvenţi, cadre didactice, sau public larg, dornic să se iniţieze în acest domeniu.

Intenţia organizării seriei de prelegeri şi dezbateri în care se înscriu conferinţele anunţate mai sus – care va ocaziona de fiecare dată întâlniri cu specialişti de renume în domeniul studiilor patristice – este aceea de a crea în urbea clujeană un spaţiu de reflecţie pe teme patristice, cu un caracter intercultural, pluridisciplinar şi multiconfesional.

Organizatorii

imagine

Exprimaţi-vă opinia

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *