Anunţ: Invitaţie la rugăciune pentru unitatea creştinilor

Publicat pe: 14 ianuarie 2013|Secțiunea: Ştiri|Etichete: |

Episcopia Română Unită cu Roma, Greco-Catolică, de Cluj-Gherla, dând curs invitaţiei Consiliului Pontifical pentru Promovarea Unităţii Creştinilor şi a Consiliului Ecumenic al Bisericilor, va celebra împreună cu întreaga lume creştină, în intervalul 18-25 ianuarie 2013, „Octava de Rugăciune pentru Unitatea Creştinilor”.

Cu acest prilej, va avea loc şi în acest an, o Seară Ecumenică de Rugăciune, în Capela „Sfântul Iosif” din incinta Catedralei în construcţie din piaţa Cipariu, luni – 21 ianuarie 2013, de la ora 1800.

Tema generală a Octavei din acest an este: „Cu ce mă voi înfăţişa înaintea Domnului?” (Miheia 6, 6), iar textele de referinţă şi meditaţiile au fost propuse de Bisericile creştine din India, o ţară în care şi astăzi există dezbinări şi persecuţii, în mod particular pentru cei ce au ales să-L urmeze pe Hristos. Pentru a înţelege motivele atâtor dezbinări, dar şi calea de urmat spre împăcare, suntem chemaţi la a medita asupra voinţei lui Dumnezeu în viaţa noastră, şi mai ales la îndemnul Profetului Miheia: „Ţi s-a arătat, omule, ceea ce este bun şi ceea ce Dumnezeu cere de la tine: dreptate, iubire şi milostivire, şi cu smerenie să mergi înaintea Domnului Dumnezeului tău!” (Miheia 6, 8).

Să ne unim în rugăciune pentru a reînnoi, cu ajutorul harului Spiritului Sfânt, angajamentul nostru de trăi după voinţa Tatălui, spre a împlini rugăciunea Fiului, Isus Hristos: „Ca toţi să fie una, după cum Tu, Părinte, întru Mine şi Eu întru Tine, aşa şi aceştia în Noi să fie una, ca lumea să creadă că Tu M-ai trimis” (In 17,21).

Vă aşteptăm cu drag să ne unim în rugăciune!

Pr. Daniel AVRAM
Consilier cu Mass-Media şi Ecumenism

† Florentin CRIHĂLMEANU
Episcop de Cluj-Gherla

imagine