Program aniversar la împlinirea a 20 de ani de la înfiinţarea Mănăstirii “Sfânta Macrina” a Surorilor Baziliene

publicat la 30 mai 2013 în Anunţuri

Ordinul Surorilor “Sfântului Vasile cel Mare” (OSBM), Provincia “Inima Neprihănită a Sfintei Fecioare Maria” (v. aici – site-ul OSBM), organizează, în perioada 5 – 8 iunie 2013, o serie de evenimente aniversare la Mănăstirea “Sfânta Macrina” din Cluj-Napoca (str. Crizantemelor nr. 11-15), cu ocazia împlinirii a 20 de ani de la deschiderea mănăstirii.

Programul va cuprinde, zilnic, Utrenia, Vecernia şi Sfânta Liturghie, fiind o invitaţie pentru toţi cei care doresc să pătrundă în ritmul vieţii de rugăciune al mănăstirii. Sărbătoarea este şi un prilej de a cunoaşte istoria Surorilor Baziliene printr-o succesiune de prezentări în imagini ce vor fi realizate de surori pe parcursul întregii săptămâni.

Totodată, în biserica mănăstirii vor fi susţinute conferinţe spirituale, miercuri şi joi, la ora 17.30, de către pr. Cristian Langa, profesor şi îndrumător spiritual la Seminarul Teologic “Sf. Ioan Evanghelistul”, şi în continuare, pr. Henryk Urban din Ordinul “Societăţii lui Isus”, vineri 7 iunie, ora 17.30, după slujba Vecerniei.

Programul din primele două zile, 5 şi 6 iunie, se va încheia prin mărturii şi alte momente artistice cu copii şi tineri, iar în seara de vineri 7 iunie, tinerii din Grupul “Triumful Inimii Neprihănite” vor petrece, în faţa Sfântului Sacrament, un timp de Adoraţie Euharistică împreună cu Surorile OSBM.

Sâmbătă, 8 iunie 2013, în cadrul Sfintei Liturghii Arhiereşti de la ora 10.00, PS Florentin Crihălmeanu, Episcopul eparhial, va da Surorilor OSBM o binecuvântare specială la împlinirea celor 20 de ani de viaţă de rugăciune şi apostolat pe teritoriul Eparhiei de Cluj-Gherla.

Anul 2013 a prilejuit, pentru Surorile din Ordinul “Sfântului Vasile cel Mare”, un şir de aniversări, împlinindu-se 20 de ani de la deschiderea tuturor mănăstirilor acestui ordin de viaţă consacrată din România: Mănăstirea “Bunavestire” din Gherla, Mănăstirea “Sf. Macrina” din Cluj, Mănăstirea “Adormirea Maicii Domnului” din Baia Mare şi Mănăstirea “Naşterea Sf. Fecioare Maria” din Lugoj.

Prin zilele aniversare organizate la Gherla (între 22-25 martie) şi Baia Mare (în 26 mai), precum şi cu ocazia programului sărbătoresc ce se va desfăşura la Cluj-Napoca, unde se află şi Casa Provincială OSBM – Mănăstirea “Sf. Macrina”, Surorile acestui ordin, împreună cu Maica Valentina Hădărău, Superioara provincială, doresc să transmită lumii contemporane “mesajul iubirii lui Dumnezeu şi a aproapelui, pentru ca să fim purtătoare de Hristos în lumea de azi. Să ne lăsăm deschise lucrării harului în noi, pentru a imita virtuţile şi viaţa Preasfintei Fecioare Maria sub al cărui patronaj este şi Provincia noastră”.

V.S. – DIRMM

imagine

Exprimaţi-vă opinia

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *