Invitaţie la Seara Ecumenică în Capela Sf. Iosif

Publicat pe: 15 ianuarie 2014|Secțiunea: Ştiri|

Episcopia Română Unită cu Roma, Greco-Catolică, de Cluj-Gherla va celebra, împreună cu întreaga lume creştină, în intervalul 18-25 ianuarie 2014, Octava de Rugăciune pentru Unitatea Creştinilor.

Cu acest prilej, avem onoarea şi bucuria de a vă invita să participaţi, împreună cu reprezentanţii cultelor creştine din Cluj-Napoca, la Seara de Rugăciune Ecumenică, în Capela Sfântul Iosif din incinta Catedralei în construcţie din Piaţa Cipariu, marţi 21 ianuarie 2014, de la ora 18.00.

Tema propusă pentru acest an este: "Oare a fost Hristos împărţit?" (1Cor 1,13), iar textele de referinţă şi meditaţiile au fost propuse de un grup de reprezentanţi din diferite zone ale Canadei, reunit la invitaţia Centrului Canadian pentru Ecumenism şi a Centrului pentru Ecumenism "La Prairie". Canada este o ţară marcată de o puternică diversitate lingvistică, culturală şi chiar climatică. Această diversitate se regăseşte şi în trăirea şi exprimările credinţei creştine. În acest context, întrebarea Apostolului Pavel este foarte actuală, iar răspunsul comunităţilor creştine canadiene este de asemenea hotărât, având şi darul de a ne însufleţi pe calea unităţii: "’Oare a fost Hristos împărţit?’ Cu credinţă răspundem: ‘Nu!’ Şi totuşi, comunităţile noastre generează diviziuni revoltătoare. Scrisoarea întâi către Corinteni ne orientează pe o cale în care putem valorifica şi dobândi darurile celorlalţi, chiar şi acum, printre atâtea diviziuni ale noastre, iar aceasta constituie o încurajare pentru noi în lucrarea noastră pentru unitate."

Vă aşteptăm cu drag să ne unim în rugăciune!

Pr. Daniel AVRAM
Consilier eparhial cu ecumenismul

+ Florentin CRIHĂLMEANU
Episcop de Cluj-Gherla

imagine