Întâlnire a responsabililor grupurilor/mişcărilor/asociaţiilor de tineri din Cluj-Napoca

Publicat pe: 25 februarie 2014|Secțiunea: Ştiri|

Marţi, 18 februarie 2014, a avut loc la birourile Asociaţiei Tineretului Român Unit – ASTRU Cluj a doua reuniune a responsabililor şi asistenţilor spirituali ai grupurilor/mişcărilor/comunităţilor şi asociaţiilor de tineri care îşi desfăşoară activitatea în municipiul Cluj-Napoca. Întâlnirea, coordonată de pr. Radu Tălpălariu, consilier eparhial pentru pastoraţia tineretului, a avut scopul de a facilita comunicarea între diversele organizaţii pentru tineret precum şi a stabili împreună tematici care pot fi aprofundate, respectând identitatea fiecărui grup în parte. La întâlnire a participat şi pr. Sabin Brudaşcă, responsabil cu pastoraţia tinerilor în Protopopiatul Cluj I.

În prima parte a întâlnirii s-au aprofundat câteva pasaje din enciclica Papei Francisc – Evangelii Gaudium referitoare la tineri, la modul în care Pastoraţia tineretului este in schimbare: Pastoraţia tineretului, aşa cum eram obişnuiţi s-o desfăşurăm, a fost supusă impactului schimbărilor sociale. Tinerii, în structurile obişnuite, adesea nu găsesc răspunsuri la neliniştile, necesităţile, problematicile şi suferinţele lor. Pe noi, adulţii, ne costă să îi ascultăm cu răbdare, să le înţelegem neliniştile şi cererile şi să învăţăm să vorbim cu ei în limbajul pe care ei îl pricep. (E.G. 105) De asemenea, s-a discutat despre modul prin care fiecare organizaţie încercă să îşi aducă contribuţia în formarea tinerilor, în evanghelizarea tinerilor ţinând cont fiecare de propria carismă.

În a doua parte a întâlniri s-a discutat despre evenimentul care deja este tradiţional în luna martie, şi anume Marşul pentru Viaţă din 22 martie 2014. S-a discutat despre modul în care tineri pot fi implicaţi în organizarea acestui eveniment şi dar modalităţi de formare prin care tinerii să fie o voce pentru cei fără voce.

Următoare întâlnire va avea loc în 11 martie, ora 20.00 la sediul Episcopiei.

Codruţa Fernea

imagine