Sfinţirea mănăstirii "Sfinţii Îngeri Păzitori" şi a locului de biserică, şi hramul bisericii greco-catolice "Buna Vestire"

publicat la 24 martie 2014 în Ştiri

Duminica a III-a a Postului Mare, a Sfintei Cruci, a fost într-adevăr o zi binecuvântată pentru fraternitatea capucină din Târgu Lăpuş, Maramureş, deoarece în această zi a fost sfinţită locaţia definitivă a mănăstirii "Sfinţii Îngeri păzitori", situată pe str. Stadionului 80A, precum şi terenul pe care se va construi biserica mănăstirii.

Slujba de sfinţire a fost oficiată de PS Florentin, Episcopul Eparhiei de Cluj-Gherla, care a avut alături un mare număr de preoţi (greco-catolici şi romano-catolici), dintre care amintim pe Mons. Mihai Todea, Vicar General eparhial; fr. Leon Budău, custodele Fraţilor Capucini din România; fr. Ubaldo Oliviero, rector al Sanctuarului "Fericitul Ieremia Valahul" din Oneşti; pr. Sabău Cristian Arinel, protopop de Cluj I; pr. Aurel Cociş, protopop al Lăpuşului; fr. Flavian Faraoanu, guardian al fraternităţii capucine din Târgu Lăpuş şi consilier eparhial şi custodial, dar şi numeroşi alţi preoţi veniţi pentru a celebra sfinţirea mănăstirii capucine şi celebrarea hramului bisericii parohiale "Buna Vestire".

După sfinţirea mănăstirii şi a terenului pe care se va construi viitoarea biserică, celebrarea a continuat cu procesiunea spre biserica parohială "Buna Vestire", unde s-a celebrat Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Vasile cel Mare, prin care s-a adus prinos de jertfă lui Dumnezeu pentru toate harurile sale. Jertfa Sfântă s-a încheiat cu o agapă fraternă, oferită de către comunitatea credincioşilor greco-catolici din Târgu Lăpuş.

fr. Petre-Marian Ianoş, O.F.M. Cap.
via OFMCapucini.ro

imagine

imagine

imagine

mai multe fotografii aici

Exprimaţi-vă opinia

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *