Premii pentru elevii din Cluj-Napoca şi Gherla, cu rezultate deosebite la Olimpiada de Religie Greco-Catolică

publicat la 13 iunie 2014 în Ştiri

Sala de şedinţe a Episcopiei Greco-Catolice din Cluj-Napoca a găzduit un moment festiv în după-amiaza de miercuri, 11 iunie 2014, când PS Florentin Crihălmeanu, Episcopul de Cluj-Gherla, împreună cu pr. Călin Sechelea, consilier eparhial cu învăţământul religios şi cateheza, au răsplătit elevii şcolilor din Cluj-Napoca şi Gherla, care au obţinut locuri fruntaşe la Olimpiada de Religie Greco-Catolică, faza pe Eparhie, faza judeţeană şi cea naţională. La momentul de premiere a participat şi pr. Daniel Tintelecan, director al Liceului greco-catolic "Inochentie Micu".

Festivitatea a început prin rugăciune şi binecuvântare, după care Ierarhul clujean a adresat câteva cuvinte elevilor şi celor ce îi însoţeau, părinţilor şi profesorilor care s-au ocupat de pregătirea lor. PS Florentin a mulţumit tinerilor pentru că, studiind religia, şi-au îndreptat paşii şi inimile spre Dumnezeu: "În primul rând aş vrea să vă felicit pe toţi, atât pe tinerii elevi, cât şi pe părinţii lor, pe profesorii de religie, pentru rezultatele obţinute la Olimpiada de Religie Greco-Catolică. Doresc totodată să vă spun că ceea ce aţi realizat nu constă doar în diploma pe care o primiţi, fiindcă efortul prin care aţi obţinut acest rezultat consider că vă va fi de folos pentru întreaga viaţă. Drumul credinţei şi al vieţii spirituale este lung şi are un scop foarte precis, acela de a primi de la Bunul Dumnezeu viaţa veşnică. Cunoştinţele pe care le-aţi dobândit prin studiul religiei vă oferă un fundament pentru drumul vostru spre viaţa veşnică."

Pr. Călin Sechelea a acordat apoi fiecărui elev premiul pregătit, costând în diploma de merit semnată de Episcopul eparhial şi un cadou conţinând cărţi, dulciuri şi rechizite şcolare. Între elevii premiaţi s-au evidenţiat două eleve ce s-au clasat pe locul al II-lea la faza naţională a Olimpiadei de Religie Greco-Catolică, Marian Georgiana, elevă în cls. a IX-a la Colegiul Naţional "Emil Racoviţă", Cluj-Napoca şi Mircea Diana, elevă în cls. a XII-a la Colegiul Naţional "George Coşbuc", Cluj-Napoca. Pentru acest frumos rezultat ele au primit şi câte o "cupă olimpică" în miniatură. O mulţumire specială şi câte o mică atenţie a fost oferită de către PS Florentin şi profesorilor de religie: Adriana Tuşa, Otilia David, sr. Gabriela Peşteşan din Comunitatea "Sf. Iosif al Apariţiei", Monica Badiu, pr. Ioan Ureche şi pr. Vasile Sabo.

Festivitatea de premiere a elevilor olimpici la religie este un moment semnificativ în această perioadă de încheiere de an şcolar, pentru că mai mult decât studiul altor discipline, studiul religiei este o poartă deschisă spre Isus Hristos şi efortul de a-l cunoaşte pe El este mai presus de orice îndeletnicire. Acestor tineri şi tuturor celor ce îl caută pe Hristos, le sunt adresate cuvintele Sfântului Apostol Petru: "Pe El, fără să îl fi văzut, îl iubiţi; întru El, deşi acum nu îl vedeţi, voi credeţi şi vă bucuraţi cu bucurie negrăită şi preamărită, dobândind răsplata credinţei voastre, mântuirea sufletelor" (1Pt 1, 8-9).

imagine

imagine

imagine

Exprimaţi-vă opinia

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *