Întâlnirea Eparhială a Copiilor: Isus, cu Tine sunt fericit!

publicat la 25 iunie 2014 în Ştiri

Sâmbătă, 21 iunie 2014, a fost o zi plină de bucurie pentru copiii din Eparhia de Cluj-Gherla. Parohia greco-catolică Sf. Iosif din localitatea Iclod a găzduit a VIII-a ediţie a Întâlnirii Copiilor. Tema acestei întâlniri, la care au participat copii din 35 parohii ale Eparhiei, cu vârste cuprinse între 5 şi 13 ani, a fost: "Isus, cu Tine sunt fericit!", iar motoul: "Lăsaţi copiii să vină la Mine" (Luca 18,16). Evenimentul a fost organizat de Departamentul pentru Tineret al Episcopiei Române Unite cu Roma, Greco-Catolică, de Cluj-Gherla, în colaborare cu Protopopiatul Someş, parohia Sf. Iosif din Iclod şi Asociaţia Tineretului Român Unit – ASTRU Cluj, preoţii, persoanele consacrate şi laicii implicaţi în pastoraţia copiilor şi tinerilor.

Încă de la primele ore ale dimineţii, copiii au început să sosească la Iclod, umplând curtea Muzeului de Etno-arheologie "Petru Poruţiu", unde s-a desfăşurat întâlnirea, cu bucuria lor specifică. Animatorii i-au întâmpinat cu baloane colorate şi muzică. În pregătire pentru Sfânta Liturghie, participanţii, împreună cu animatorii, au învăţat imnul întâlnirii: "Cu Tine, Isuse, eu sunt fericit!", cântat de grupul de copii din parohia Coborârea Spiritului Sfânt din Cluj-Napoca.

La începutul Sfintei Liturghii, PS Florentin Crihălmeanu, Episcopul eparhial, şi PS Cornel Damian, Episcopul auxiliar al Arhidiecezei Romano-Catolice de Bucureşti, i-au salutat pe toţi cei prezenţi, în mod special pe copii. Cuvântul de învăţătură al Preasfinţitului Florentin a fost un dialog cu copiii, în cadrul căruia i-a invitat să îşi deschidă "poarta sufletului larg ca să poată intra Cristos". Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost date de corul de copii "Allegria" al capelei Sf. Iosif din Cluj-Napoca.

După-amiază, programul a continuat cu Festivalul copiilor, deschis de Ansamblul de dansuri populare "Tradiţii borşene". A urmat apoi prezentarea CD-ului cu cântece "Lăsaţi copiii să vină la Mine" al Corului "Allegria" şi lansarea cărţii de colorat pentru copii "Să fim aştri", cu ilustraţii realizate de Mihaela Simionaş, secretar ASTRU Cluj. După un program de animaţie şi bansuri alături de animatorii clovni, copiii au fost invitaţi să descopere jocurile pregătite special pentru ei la cele peste 20 de standuri. La aceste momente au fost prezenţi şi PS Florentin şi PS Cornel, care s-au bucurat alături de copiii prezenţi în jurul lor în număr mare. A urmat apoi premierea copiilor, un mini-spectacol al bufonilor de la compania de teatru Famous Official şi o scenetă de teatru prezentată de copii din parohia Sf. Iosif din Herina. Programul zilei s-a încheiat cu înmânarea Icoanei IEC copiilor din Protopopiatul Cluj I, care va găzdui întâlnirea în 2015, şi cu înmânarea diplomelor de participare fiecărei parohii prezente la întâlnire, precum şi animatorilor.

Mulţumim în mod deosebit tuturor celor care ne-au susţinut în organizarea Întâlnirii Copiilor din acest an: bunului Dumnezeu pentru locul şi ziua deosebită pe care ni le-a dăruit, preoţilor şi responsabililor laici pentru grija pastorală pe care o au faţă de copii şi tineri în parohiile Eparhiei, parohiei Sf. Iosif din Iclod pentru găzduirea evenimentului, precum şi tuturor celor care au susţinut şi financiar organizarea evenimentului. ASTRU Cluj mulţumeşte şi animatorilor care cu mult entuziasm şi dăruire au oferit copiilor o zi de neuitat.

via Cluj.ASTRU.ro

imagine

imagine

imagine

Exprimaţi-vă opinia

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *