Tabără de cateheză: Eden, comuniune şi armonie

publicat la 1 iulie 2014 în Ştiri

Ca în fiecare din ultimii ani, copiilor şi adolescenţilor care participă peste an la cateheză în parohia greco-catolică din Cluj cu hramul "Coborârea Spiritului Sfânt" li s-a oferit în prima săptămână de vacanţă posibilitatea să participe la o tabără de cateheză. Anul acesta au răspuns 25 de copii şi adolescenţi, ca locaţie pentru tabără fiind ales satul Mărişel, mai exact Casa Eden. Pornind de la numele casei, tema taberei a fost "Eden, comuniune şi armonie".

imagine

Astfel, între 23 şi 27 iunie, cei 25 de copii, însoţiţi de cateheţii din parohie şi de o mamă, au avut un program ce a constat în fiecare zi din drumeţii, diverse activităţi, filme, jocuri şi competiţii, desigur momente de rugăciune şi de cateheză, iar în două zile, marţi şi joi, şi participarea la Liturghie, pr. Mihai Kiss, vicar în parohia clujeană, venind special până în Mărişel pentru a celebra jertfa euharistică. Anul acesta, pe umerii adolescenţilor au căzut responsabilităţi mai mari în desfăşurarea programului, dat fiind că majoritatea sunt membri ASTRU Cluj şi au experienţă de animatori. Astfel ei au condus cele trei grupe în care au fost împărţiţi: la discuţii, la organizarea momentelor de rugăciune, la transpunerea în scenete sau în fotografii a unor povestioare date.

imagine

În prima zi, luni, a fost introdusă tema taberei, subliniindu-se că normalitatea pentru om nu este situaţia în care îl vedem astăzi; trebuie să privim "la început", pentru a ne aminti de planul lui Dumnezeu pentru om. Astfel, în zilele următoare s-a tratat pe rând: marţi – comuniunea cu Dumnezeu, miercuri – comuniunea cu propria persoană (în fapt armonia interioară), joi – comuniunea cu semenii, vineri – comuniunea cu Creaţia. Fiecare cateheză a fost însoţită de "teme", cele trei grupuri trebuind să compună rugăciuni şi să extragă reguli pentru a creşte în comuniune, momente de reflecţie asupra celor ascultate de la cateheţi.

imagine

Tabăra a reuşit să fie un exerciţiu practic de comuniune, în care dorinţele proprii au trebuit să fie armonizate în grup. A fost şi o experienţă de slujire, cu toţii implicându-se la punerea şi strângerea mesei şi în alte sarcini organizatorice. Iar experienţele nu s-au rezumat între participanţii la tabără: atunci când într-o drumeţie s-a pornit o ploaie torenţială, un ţăran şi-a oferit terasa pentru a-i primi pe toţi şi i-a servit cu pâine şi smântână – un gest frumos, care a impresionat. Acum tabăra s-a terminat, dar nu şi programele de vacanţă. Va urma cu siguranţă un Campus ASTRU, dar vor mai fi organizate şi alte întâlniri recreative. Fotografii de la tabăra de cateheză şi informaţii, la momentul potrivit, despre viitoarele evenimente, se găsesc pe pagina Facebook a parohiei.

Fotografii din ziua 1, ziua 2, ziua 3, ziua 4 şi ziua 5.

imagine

Exprimaţi-vă opinia

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *