Întâlnirea Naţională a Tineretului Catolic, Cluj-Napoca 2015 are un imn!

publicat la 10 februarie 2015 în Ştiri

Asociaţia Tineretului Român Unit – ASTRU Cluj împreună cu Episcopia Română Unită cu Roma, Greco-Catolică, de Cluj-Gherla, au bucuria de a anunţa câştigătorul concursului pentru selecţia imnului Întâlnirii Naţionale a Tineretului Catolic care va avea loc anul acesta între 22-26 iulie 2015 la Cluj-Napoca, în cadrul Capitalei Europene a Tineretului.

Juriul a fost compus din Sr. Lucia Bumb OSBM – profesor de educaţie muzicală la Liceul Greco-Catolic Inochentie Micu Cluj-Napoca; Sr. Dominica Hîrb CMD – profesor de muzică la Seminarul Teologic Eparhial "Sf. Ioan Evanghelistul" Cluj-Napoca; Pr. Lect. Univ. Dr. Florin Casian Bozântan – cenzor al Eparhiei Române Unite cu Roma, Greco-Catolice, de Cluj-Gherla; Prof. Rodica Bucurescu – profesor pensionar de limba şi literatura română care au selectat finaliştii, iar PS Dr. Florentin Crihălmeanu – episcop eparhial de Cluj-Gherla a ales imnul câştigător.

Conform regulamentului concursului, propunerea de imn care a fost selectată transpune tema întâlnirii, vocaţia personală, formulată: "Căutători de fericire", bazându-se pe motto-ul întâlnirii: "Fericiţi cei cu inima curată, pentru că ei îl vor vedea pe Dumnezeu" (Evanghelia după Matei 5,8), iar selecţia a urmărit următoarele criterii: să fie o creaţie proprie şi originală în totalitate, fără a fi permisă preluarea oricăror elemente ale altor creaţii făcute publice; să nu fi fost făcută cunoscută publică, în întregime sau ca părţi ale acesteia; să reflecte identitatea creştină a evenimentului şi să se inspire din tema evenimentului.

Titlul imnului câştigător este "Fericiţi cei curaţi cu inima" şi a fost compus de Corul "Angeli" din Cluj-Napoca, în limba română. Redăm în continuare versurile imnului, urmând să anunţăm cât de curând evenimentul de lansare care va avea loc la Cluj-Napoca şi unde va fi interpretat pentru prima dată public acest imn în cele trei limbi oficiale.

După cum am anunţat săptămâna trecută, am pregătit o surpriză pentru toţi participanţii la concurs. Ne dorim, cu acceptul fiecărui concurent, ca în următoarele luni să reuşim publicarea unui album cu toate piesele înscrise în concurs pe care să îl punem la dispoziţie celor interesaţi. Detalii vor fi oferite participanţilor în săptămânile care urmează, urmând ca în funcţie de acordul lor acest proiect să fie realizat.

Fericiţi cei cu curaţi cu inima
Muzica şi versurile: Corul "Angeli" Cluj-Napoca

Refren: Fericiţi cei curaţi cu inima
Pe Domnul viu cu ochii noştri-L vom vedea!
În preajma Lui, asemenea copiilor
Trăim acum sfinţenia

I. În casa Lui Tatăl ne invită
Cristos e Poarta, ne va primi!
Cu inima curată ne îndeamnă
în prietenia Lui să trăim.

II. Pe drumul vieţii ne însoţeşte
Cristos e bun Învăţător
Vorbe de taină ne şopteşte
în umilinţă, Îl ascultăm.

III. Cu braţ puternic ne va ocroti
Singurul Domn al vieţii noastre
În frumuseţe-L vom recunoaşte
Cristos e Prieten, zi de zi.

Corul "Angeli" s-a înfiinţat în anul 1995, din iniţiativa unui grup de tineri entuziaşti, în cadrul parohiei greco-catolice de la biserica Bob, la acea dată unicul lăcaş de cult din Cluj-Napoca retrocedat Bisericii Române Unite, Greco-Catolice.

Întâlnirea Naţională a Tineretului Catolic (INTC) din România s-a născut în urma dorinţei tinerilor din diferite dieceze şi eparhii de a se întâlni, de a se cunoaşte mai bine, de a împărtăşi trăirea valorilor şi de a manifesta credinţa creştină împreună. INTC are loc o dată la trei ani şi este organizată alternativ de o dieceză romano-catolică şi de o eparhie greco-catolică.

Prima ediţie a avut loc în anul 1992 iar cea din 2015 va fi a XIII-a. La această întâlnire participă tineri din cele 12 dieceze şi eparhii din România, tineri de alte confesiuni (în special ortodocşi) şi grupuri de tineri invitaţi din alte ţări.

via INTC.ro

Exprimaţi-vă opinia

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *