40 de zile pentru viață, 40 de zile fără avort

Publicat pe: 5 noiembrie 2015|Secțiunea: Ştiri|

„Adevărat zic vouă, întrucât ați făcut unuia dintr-acești frați ai Mei, prea mici, Mie mi-ați făcut.” (Matei 25,40)

 

Cu ajutorul Domnului, am sărbătorit luni, 2 noiembrie, în cadrul unui eveniment final dedicat tuturor misionarilor vieții, încheierea celei de-a doua campanii 40 de Zile pentru Viață care a avut loc în orașul nostru. Celebrarea a fost cu atât mai specială, cu cât cele 40 de zile de rugăciune au însemnat 40 de zile fără avort, la cabinetul „InovaGyn”, în fața căruia s-a desfășurat veghea pașnică pentru viață, activitatea fiind suspendată în tot acest timp.

imagine

 

De data aceasta, însă, voluntarii nu vor să se oprească aici. Evenimentul final, la care vorbitorul principal a fost Robert Colquhoun, directorul internațional al campaniei, a marcat punctul de pornire pentru crearea unor grupuri pro-viață, menite să răspândească mesajul demnității vieții în diferite zone și domenii sociale: consilieri, medici sau studenți pentru viață. Un alt proiect major care a fost pus în mișcare se referă la modalități de ajutorare a mamelor aflate în dificultate, înainte și după sarcină, proiect care vine ca răspuns la întrebarea atât de des auzită în stradă, în ambele campanii din acest an: „Cum ajutați voi mamele?”

La fel ca în campania de primăvară, pe durata celor 40 de zile pentru viață, timp de 14 ore pe zi, prin prezența lor fizică în stradă, creștinii clujeni aparținând tuturor confesiunilor au participat la o acțiune masivă de evanghelizare. Pancartele noastre – purtând mesaje precum „Fiecare viață este un dar de la Dumnezeu”, „Viața începe la concepție”, „Te ajutăm să-ți păstrezi copilul – întreabă-ne cum”, „Femeile merită mai mult decât avortul” – au putut fi citite de mii de trecători. Prin prezența noastră pe Facebook precum și din interviurile date la radio, au fost inspirați români de pretutindeni, astfel s-au alăturat la veghe creștini de la sute de kilometri, chiar și din Germania! Mai mult decât atât, mărturiile din aceste zile de veghe cuprind povești ale tinerilor care au stat ore în șir în stradă, în fiecare zi, profitând de ocazia de a-și exprima convingerile și de-a apăra viețile fraților nenăscuți. De asemenea, unele femei au vegheat căutând vindecare personală pentru drama prin care au trecut. Zilnic trecătorii veneau fie cu lacrimi în ochi, fie cu ceai sau cafea, să ne mulțumească sau să își arate aprecierea pentru curajul si perseverența celor din stradă, uneori împărtășind propriile dureri și experiențe referitoare la avort.

imagine

Pentru Cluj-Napoca, anul 2015 a adus 80 de zile de rugăciune pentru viață, în cadrul unei campanii internaționale, care se desfășoară simultan în zeci de țări din întreaga lume. Peste 1000 de creștini s-au rugat și au vegheat împreună, în spirit de fraternitate și iubire, adevărați străjeri care au răspândit lumină în lume. De fiecare dată, voluntarii au primit sprijinul și binecuvântarea Mitropoliei Clujului, Maramureșului și Sălajului, a Episcopiei Greco-Catolice de Cluj-Gherla, precum și sprijinul Bisericii Romano-Catolice și a liderilor religioși protestanți. Scopul său a fost acela de a informa, de a mobiliza și de a sensibiliza opinia publică cu privire la gravitatea avortului, în condițiile în care, în orașul nostru, aproximativ 16 copii sunt avortați în fiecare zi. Dacă la începutul primei campanii, pentru cei mai mulți dintre noi, o singură zi de veghe părea imposibil de organizat, avem acum dovada că, pentru Dumnezeu, TOTUL este posibil.

Dacă la începutul campaniei, văzând că nu este trafic înspre sau dinspre cabinetul „Inovagyn”, am aflat, printr-un telefon sub acoperire, că nu se mai făceau programări, în ultima săptămână, prin aceiași modalitate, am aflat că unul dintre medicii ginecologi își desfășura deja activitatea la un alt cabinet, iar al doilea medic era pregătit să reia programările începând de luni 2 noiembrie, după încheierea campaniei. După tot acest timp de rugăciune, veghe și post, după ce am văzut că se poate, rămâne o întrebare: ce s-ar întâmpla dacă am veghea 365 de zile pe an, în fața fiecărei clinici din oraș? Avortul se va sfârși atunci când toți creștinii vor face ceva în privința aceasta.

imagine

imagine