100 tineri din Eparhia de Cluj-Gherla pelerini la Cracovia, la Ziua Mondială a Tineretului

publicat la 19 iulie 2016 în Ştiri

Un grup de 100 de tineri din Eparhia Greco-Catolică de Cluj-Gherla, însoțiți de Preasfinția Sa Florentin Crihălmeanu, Episcopul eparhial, și de alți șase preoți, vor participa, alături de zeci de mii de tineri din 185 de țări, la Ziua Mondială a Tineretului în Biserica Catolică, eveniment mondial care se va desfășura în perioada 19-31 iulie 2016, la Cracovia – Polonia, în prezența Papei Francisc (v. aici). Ziua Mondială a Tineretului din acest an, 2016 – Anul Jubiliar al Milostivirii în Biserica Catolică -, se află la cea de-a XXXI-a ediție și are ca temă "Fericiți cei milostivi, pentru că ei vor afla milostivire" (Mt. 5,7), încheind ciclul celor trei ani în care au fost aprofundate trei Fericiri propuse de Papa Francisc tinerilor.

imagine

O parte a grupul eparhial – 70 de tineri împreună cu PS Florentin, au pornit spre Polonia marți, 19 iulie. Ei se îndreaptă spre Dieceza de Wroclaw și vor fi găzduiți în localitatea Olawa, la mică distanță de "Veneția Poloniei" (Wroclaw). Aici participanții vor face cunoștință cu comunitatea locală și cu tineri din alte națiuni veniți să se pregătească pentru celebrările de la Cracovia pentru a-și sărbători împreună, cu bucurie, tinerețea lor. Tinerii români vor avea ocazia să își prezinte, la rândul lor, cultura proprie și talentele, să afle mai multe despre tineri ca ei care împărtășesc valori comune dar provin din culturi diferite. Plecarea a avut loc după-masă de la Catedrala în construcție din Piața Cipariu, după un moment de rugăciune și de organizare în capela Sf. Iosif. A doua parte a grupului se va reuni în 25 iulie la Cracovia cu cei plecați mai devreme, pentru a participa împreună la evenimentele principale ale ZMT 2016.

Final.

Din partea Asociației Tineretului Român Unit – ASTRU Cluj, asociație a Eparhiei de Cluj-Gherla care s-a ocupat de organizarea pelerinajului, Laura Sopon a oferit câteva informații cu privire la eveniment: "Zilele Mondiale ale Tineretului (ZMT) se celebrează în fiecare an în cadrul Bisericilor locale în duminica Floriilor, sau într-o zi stabilită la nivelul fiecărei Dieceze/Eparhii, dar, o dată la doi sau trei ani, se realizează o celebrare extraordinară într-un loc ales de Papa, de comun acord cu Conferințele Episcopale Naționale. Atât pentru celebrările ordinare, cât și pentru cele extraordinare, Sfântul Părinte adresează un mesaj tinerilor, pe baza căruia se realizează pregătirea și desfășurarea evenimentului. Întâlnirile Mondiale se bazează pe câteva elemente principale: convocarea, mesajul Papei, întâlnirea tuturor în locul celebrării, participarea tuturor la orele de cateheză, noaptea de veghe și rugăciune împreună cu Sfântul Părinte, celebrarea Euharistică. Îl rugăm pe Bunul Dumnezeu să îi însoțească pe tineri în pelerinajul lor, ajutându-i să descopere tot mai mult inima Sa milostivă de Tată și să-L întâlnească pe Isus ca prieten, frate și mântuitor al lor."

Îmbarcarea.

V.S. – Biroul de presă
al Episcopiei Greco-Catolice de Cluj-Gherla

Informații generale despre eveniment:
www.zmtromania.ro (în limba română)
sau www.krakow2016.com (site-ul oficial al evenimentului).
Facebook: www.facebook.com/worldyouthdayRomanian/
YouTube: www.youtube.com/user/Krakow2016

2 comentarii

  1. Dumnezeu sa primeasca rugaciunile si sa puna dragoste in sufletul fiecarui om de pe pamant pentru a nu mai fi atata cruzime. Unde e iubire acolo e si pace si acolo cu siguranta este DUMNEZEU.

  2. Fie ca Dumnezeu să binecuvânteze acești tineri!

Exprimaţi-vă opinia

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *