Drumeție în Apuseni cu PS Florentin a conducerii ASTRU Cluj

publicat la 13 septembrie 2016 în Ştiri

Vineri, 9 septembrie 2016, membrii din consiliul și secretariatul ASTRU Cluj, alături de pr. Radu Tălpălariu și PS Florentin Crihălmeanu, au plecat la drum spre Munții Apuseni, pentru ca a doua zi să pornească în drumeție pe culmile Carpaților. Seara am ajuns în zonele de munte, unde am poposit în parohia Ponorel, fiind primiți de pr. Cristian Ioanette. A urmat un program de rugăciune: Rozariul Divinei Milostiviri, Slujba Vecerniei și un moment de adorație, iar seara s-a încheiat cu o cină festivă și un mic foc de tabără.

A doua zi a început cu celebrarea Sfintei Liturghii, în cadrul căreia PS Florentin a propus un moment de lectio divina, pornind de la parabola datornicului nemilostiv (Matei 18,23-35). Discuția a fost continuată la micul dejun, până la ora 10, când am pornit la drum. Ni s-a alăturat și pr. Georgel Manea, din parohia Câmpeni. Odată ajunși la Muntele Găina (1466m), înainte de a porni mai departe în drumeție, am făcut un popas pentru a cânta, a ne "înfrupta" și a împărtăși ce înseamnă pentru noi milostivirea, foarte concret, în felul în care ne-a fost arătată nouă și cum am arătat-o noi mai departe, pornind de la câteva fragmente din cartea pr. Raniero Cantalamessa, "Chipul Milostivirii".

În următoarele cinci ore am străbătut împreună drumul lung până la Vf. Bihor (1849m), mulțumind lui Dumnezeu pentru frumusețea creației Sale. Pe drumul spre destinația finală am avut un timp deosebit pentru împărtășire și diverse discuții. Au fost două zile minunate de comuniune, rugăciune și drumeții. Ne bucurăm că am putut răspunde pozitiv invitației Episcopului nostru de a petrece aceste zile împreună.

imagine

imagine

Exprimaţi-vă opinia

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *