Catherine Doherty: Trăind Evanghelia fără compromis

Publicat pe: 17 februarie 2017|Secțiunea: Ştiri|

Editura Galaxia Gutenberg din Târgu Lăpuș anunță apariția cărții "Trăind Evanghelia fără compromis", semnată de Catherine Doherty, pentru care în anul 2000 s-a deschis un proces de canonizare. Născută în Rusia, în 1896, cu numele Ekaterina Fyodorovna Kolyschkine, a emigrat în Canada, devenind apoi catolică. S-a remarcat prin opera de apostolat și numeroasele ei scrieri. Cartea tradusă de Andrada Kollar are 200 de pagini, format 13×20, putând fi comandată de pe GalaxiaGutenberg.ro la prețul de 20 de lei. Redăm în continuare prezentarea cărții, furnizată de editură.

Zilnic, ziarele anunță la nesfârșit fisuri în suprastructurile noastre economice, politice și tehnologice moderne. Teroarea, disperarea și teama sunt în plin avânt – iar media și elita politică nu mai dețin soluții care să aducă lumii pace durabilă și alinare. În această carte pătrunzătoare, Catherine Doherty abordează cu înțelepciune unică și claritate dilemele și anxietățile lumii moderne. Ea răstoarnă insecuritatea și temerile lumii, arătându-ne modul prin care "sfânta insecuritate" ar putea fi calea cea mai dreaptă către pacea adevărată. Scrie impresionant despre numeroase chestiuni luate în derâdere de societatea de astăzi: reînnoirea, sacrificiul, comunitatea și multe altele. Explică modul în care putem învăța să depășim teama și să trăim în pericol, toate acestea cu credință bucuroasă (dar niciodată naivă sau nerealistă) și speranță în Cristos.

O aristocrată rusoaică ce a renunțat la tot pentru a sluji săracilor din America de Nord, Catherine realizează o abordare pătrunzătoare și aparte a realităților vieții întru credință, atât în cazul celor aparent bogați și liniștiți, cât și în privința celor săraci. Răspunsurile sunt uimitor de simple, dar bogate în înțelepciunea Evangheliei – și cu rădăcini în convingerile Catherinei cum că trebuie să ne schimbăm noi înșine înainte de a aștepta schimbarea lumii. Construită pe fundamentul bestsellerului ei, "Evanghelia fără compromis", această ediție nouă, revizuită și adaptată, oferă sprijin concret în alegerea univocă a trăirii Evangheliei – fără compromis! – în viața noastră de zi cu zi în lumea modernă.

Dumnezeu ne cheamă pe fiecare dintre noi care se declară creștin. Ne cheamă în mod direct. Nu există compromis în chemarea Sa: "Cine nu este cu Mine este împotriva Mea… Dacă Mă iubiți, împliniți poruncile Mele…" Chemarea Lui este revoluționară. Nu există nicio îndoială. Dacă noi, creștinii, am pune-o în practică, am schimba lumea în câteva luni…

imagine