Pino Marelli: De vorbă cu părinții

Publicat pe: 20 februarie 2017|Secțiunea: Apariții editoriale|

Editura Galaxia Gutenberg din Târgu Lăpuș anunță apariția cărții "De vorbă cu părinții", semnată de Pino Marelli. Cartea de 142 de pagini, format 13×20, a fost tradusă în română de Dan Patrașcu, putând fi achiziționată de pe GalaxiaGutenberg.ro la prețul de 15 lei.

Autorul ne explică inițiativa sa în primele pagini: "Dragi părinți, vă salut cu stimă și afecțiune. V-ați înscris copiii pe drumul catehezei creștine. Este o alegere importantă, care denotă faptul că aveți încredere în învățăturile și viața creștină. Dar, mai ales, ne arată că doriți ca fiii voștri să fie inițiați și educați în cunoașterea persoanei lui Isus și a învățăturilor Sale mântuitoare. Încrederea și respectul Dvs ne motivează și pe noi, preoții și cateheții. De aceea, vă suntem recunoscători. Este timpul să începem un dialog. În egală măsură, și voi aveți nevoie de înnoire spirituală. Poate că drumul Dvs catehetic s-a oprit acum câțiva ani. Sau poate așteptați chiar aceste momente pentru a vă readuce în centrul atenției valorile creștine, care sunt profund înrădăcinate în viața pe care o duceți. Probabil așteptați anumite indicații concrete, special adaptate pentru dumneavoastră și realizabile chiar și într-o lume care pare a nu mai lăsa loc lui Dumnezeu; anumite indicații concrete care se pot prezenta drept o propunere de reînnoire a vieții creștine."

Cartea are trei părți. Prima propune "O privire asupra familiei", iar a doua analizează binomul "Credința și Sfintele Taine". A treia parte oferă o serie de sfaturi concrete, privind perioade ale anului liturgic (Cum să trăim Postul Crăciunului? Cum să pregătim și să trăim Crăciunul? Cum să trăim Postul Mare? Cum să pregătim și să celebrăm Învierea? Cum să trăim timpul pascal?), respectiv celebrarea Sfintelor Taine (Spovada, Mirul și Prima Împărtășanie).

imagine