Pr. Călin Ioan Bot – noul Protosincel-Vicar general

Publicat pe: 22 iunie 2017|Secțiunea: Ştiri|

În urma adresei de renunțare din funcția de Protosincel-Vicar General din partea Pr. Vasile Mihai TODEA, înregistrată la sediul eparhial cu nr. 1137/16.06.2017, în virtutea obligațiilor care revin Ierarhului cu privire la Curia Eparhială, conform cann. 245-247 din CCEO, Preasfinția Sa Florentin CRIHĂLMEANU, Episcop Eparhial de Cluj-Gherla, după ce a pus în rugăciune și a făcut mai multe consultări, a numit pe Pc. Pr. Călin Ioan BOT în funcția de Protosincel – Vicar General al Eparhiei de Cluj-Gherla, prin Decretul episcopal cu nr. 1167/21.06.2017, dându-i totodată și favorurile aferente care, după sfintele canoane, statutele eparhiale și legile statului, i se cuvin.

Pc. Pr. Călin Ioan BOT s-a născut la 24 iulie 1970, în localitatea Surduc (SJ), a fost hirotonit diacon la 15 august 1995, în localitatea Nicula (CJ), de către IPS George GUȚIU, apoi a fost hirotonit preot la 10 septembrie 1995, în localitatea Tihău (SJ), de către PS Vasile HOSSU. Sfinția Sa a urmat cursurile Institutului Teologic "Sf. Ioan Evanghelistul" din Cluj-Napoca iar, apoi, și-a continuat studiile la Universitatea Pontificală Gregoriana din Roma, obținând Diploma de Licență în Teologie Spirituală, cu lucrarea "Gratuitatea iubirii lui Dumnezeu".

Pc. Pr. Călin Ioan BOT a ocupat până în prezent funcția de Consilier Eparhial cu probleme de învățământ-formare și Rector al Seminarului Teologic Eparhial "Sf. Ioan Evanghelistul".

Rugăm pe Psf. Fecioară Maria și pe Sf. Iosif, Patronul Eparhiei noastre, să îl însoțească pe Pc. Pr. Călin Ioan BOT în această misiune, pentru a o putea împlini cu vrednicie spre preamărirea lui Dumnezeu, binele Eparhiei noastre și mântuirea sufletelor.

imagine

3 Comments

  1. Titus Sas 22 iunie 2017 at 21:31 - Reply

    Ad multos et beatos annos! Cu spor, putere si rabdare.

  2. Berlinschi Maria Elena 23 iunie 2017 at 10:37 - Reply

    La mulți și Sfinți ani, Părinte Vicar General Calin! Cu mult respect pentru dumneavoastră, Maria-Elena Berlinschi, enoriasa din Bistrița.

  3. Pablo Guerrero SJ 23 iunie 2017 at 12:39 - Reply

    Muchísimas Felicidades. Unidos en la oración.