Școala de vară de teologie și filosofie, ed. II

Publicat pe: 31 iulie 2018|Secțiunea: Ştiri|

Cea de-a doua ediție a "Școlii de vară de teologie și filosofie" din cadrul Facultății de Teologie Greco-Catolică a avut loc în perioada 9-13 iulie 2018 la Cluj-Napoca. Proiectul inițiat și coordonat de conf. dr. Alin Tat și de pr. dr. Claudiu George Tuțu s-a bucurat de participarea a 11 studenți masteranzi și doctoranzi din domeniile filosofie, studii religioase și teologie, din cadrul Universității Babeș-Bolyai, a Universității București și a Central European University, Budapesta.

Profesorii invitați, prof. dr. Madeea Axinciuc (studii religioase și filosofia religiilor, Universitatea București) și dr. Emmanuel Tourpe (filosofie, Universitatea din Strasbourg), au abordat teme din iudaism și din filosofia contemporană. "Despre teofanie în Biblia ebraică" și "Penser demain: robots, genre, médias, identités, mobilité" au fost cele două teme în jurul cărora s-au desfășurat întâlnirile din cadrul școlii de vară.

Animate de discuții, întrebări și dezbateri, întâlnirile au fost un prilej de formare și de dialog între studenți și cercetători din domenii conexe. Evenimentul s-a bucurat și de o notă interconfesională și interculturală, fapt care a adus un plus în cadrul prelegerilor și a dialogurilor între participanți. Următoarea ediție a "Școlii de vară de teologie și filosofie" va avea loc în iulie 2019, datele exacte urmând a fi stabilite curând.

Livia Tîrziu

imagine imagine