Programe video-catehetice organizate în Cluj

Publicat pe: 6 noiembrie 2018|Secțiunea: Ştiri|

Toamna anului 2018 a fost bogată la nivel catehetic în orașul-sediu al Eparhiei de Cluj-Gherla. Astfel, pe lângă catehezele obișnuite (în special pentru Primă Împărtășanie și cateheza Bunul Păstor), în diferite parohii din Cluj s-au desfășurat mai multe programe video-catehetice: "Euharistia" (despre prezența Euharistiei în paginile Scripturii); "Altaration" (dedicat misterului Sfintei Liturghii); "TU" (prezentând Teologia trupului a Papei Ioan Paul al II-lea); "Ești ales" (o cateheză extinsă pentru tineri); respectiv "Descifrarea misterului Bibliei" (o prezentare a viziunii de ansamblu asupra Bibliei).

În parohia "Coborârea Spiritului Sfânt" (pr. Ovidiu Lăpuște și pr. Mihai Kiss) din cartierul Mănăștur, din 7 octombrie au început două programe: "Altaration" cu grupa adolescenților, respectiv "TU" (prima jumătate din program), cu grupa tinerilor. Programele au continuat timp de cinci duminici, încheindu-se pe 4 noiembrie. În a treia săptămână din octombrie, în contextul cursului de formare permanentă pentru preoți, și seria a III-a de preoți, la dorința Episcopului, a urmărit programul "Euharistia". Același program este acum în desfășurare în trei parohii din Cluj: "Sf. Maria" (pr. Marius Popa) din cartierul Grigorescu, din 20 octombrie; "Sf. Familie" (pr. Ioan Copândean și pr. Ioan Ureche) din cartierul Zorilor, din 2 noiembrie; respectiv la Catedrala "Schimbarea la Față", cu implicarea pr. Anton Crișan, din 4 noiembrie. Toate cele trei rulări vor include primele 5 sesiuni, următoarele 5 urmând să fie fixate cândva în 2019.

La început de octombrie a început programul "Altaration" și la ASTRU liceeni, urmând să se încheie în noiembrie. De asemenea grupul de tineri din parohia "Andrei Mureșanu" continuă programul "Ești ales" împreună cu pr. Mircea Marțian. În luna octombrie a început prima rulare a unui nou program: "Descifrarea misterului Bibliei" – mai întâi la ASTRU studenți, unde programul este făcut condensat (2 sesiuni succesive, deci 8 sesiuni în 4 întâlniri), iar apoi la adulții din parohia "Coborârea Spiritului Sfânt", prima jumătate din program, începând de duminica aceasta. Mai multe informații despre programele video-catehetice se pot afla de pe situl programe.cateheza.ro. Biroul Catehetic al Eparhiei de Cluj-Gherla stă la dispoziție, după posibilități, pentru a rula aceste programe și în alte parohii, în 2019.

imagine

imagine

imagine

imagine

imagine

imagine