Continuă vizita ad limina la Roma

publicat la 7 noiembrie 2018 în Ştiri

Continuă vizita ad limina a Episcopilor romano-catolici și greco-catolici din România și Republica Moldova la Roma

Miercuri, 7 noiembrie 2018, la orele dimineții, Episcopii romano-catolici și greco-catolici din România – prezenți în aceste zile la Roma, la vizita ad limina (programată între 5-11 nov. 2018) -, au celebrat Sfânta Liturghie în biserica "San Giovanni in Laterano", cea mai veche Catedrală a Romei, considerată "mama și capul tuturor bisericilor din Roma și din lume", biserică în stil renascentist ctitorită de Împăratul Constantin cel Mare în anul 324 d.H.

După celebrare au continuat vizite și colocvii la diferitele Congregații și Consilii ale Curiei Romane, în această zi a fost rândul Congregației pentru Educație Catolică. Până în acest moment, Ierarhii au fost primiți la: Congregația pentru cauzele Sfinților, Secretariatul de Stat al Sfântului Scaun (luni), apoi la Congregația pentru Episcopi, Congregația pentru doctrina Credinței (marți), iar în această zi (miercuri, 7 nov.), după vizita la Congregația pentru Educația Catolică vor urma întâlniri de lucru în cadrul Congregației pentru Bisericile Orientale și a Secretariatului pentru Comunicații al Vaticanului.

Momentul principal al vizitei ad limina, moment de bucurie, întărire în credință și comuniune, va fi mâine, joi 8 noiembrie, când, de la ora 7.00, Episcopii români vor celebra Sfânta Liturghie împreună cu Sfântul Părinte Francisc în Capela "Sf. Marta", după care vor fi primiți în audiența la Pontiful Roman. În aceeași zi, după amiază, va urma vizita la Consiliul Pontifical pentru promovarea Unității Creștine.

"Încredințăm rugăciunilor credincioșilor noștri aceste zile de har, de celebrare, de comuniune, dar și întâlnirile și discuțiile prin care căutăm soluții diferitelor probleme ale Bisericilor și Eparhiilor noastre, inițiem noi proiecte de colaborare, facem propuneri pentru viitor, cu intenția de a ne putea împlini cât mai bine misiunea de succesori ai Apostolilor încredințată nouă spre preamărirea lui Dumnezeu și mântuirea sufletelor" – a transmis PS Florentin de la Roma.

VS – DIRMM

mai multe fotografii: aici

imagine

imagine

imagine

Exprimaţi-vă opinia

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *