Participare de la Cluj la primul modul al Cursului de formare pe tema doctrinei sociale a Bisericii Catolice

Publicat pe: 3 decembrie 2018|Secțiunea: Ştiri|

Primul modul al Cursului de formare a formatorilor pe tema doctrinei sociale a Bisericii Catolice, organizat de Confederația Caritas România, cu sprijinul Renovabis și cooperarea Katholische Sozialwissenschaftliche Zentralstelle (KSZ) din Germania, s-a desfășurat în perioada 26-28 noiembrie 2018, la Mănăstirea Părinților Carmelitani Desculți de la Ciofliceni.

Din partea Caritas Eparhial Cluj și a Eparhiei de Cluj-Gherla a participat la acest itinerariu formativ pr. Marius Cerghizan, vicar cu preoții, care a oferit și câteva detalii tematice și organizatorice cu privire la programul celor trei zile. Cursul a fost susținut de experți din Germania: Mons. dr. prof. Peter Schallenberg, director KSZ, dr. Arnd Küppers, director adjunct KSZ și mag. theol. Lars Schäfers, cercetător asociat KSZ. Formatorii au abordat următoarele teme: "Justiție / Dreptate și iubire: Introducere în Doctrina Socială Catolică", "Angajamentul personal și social: Iubirea în acțiune", "Etica Doctrinei Sociale Catolice", "Ecologia umana: justiția socială și față de mediu". Documentele suport pentru sesiunile de lucru, discuții și analize pe text, în grupuri, au fost scrisorile enciclice papale: Deus caritas est, Caritas in veritate, Laudato si, Centesimus annus și lucrarea DOCAT.

Au participat la curs reprezentanți ai Asociațiilor Caritas diecezane/eparhiale din țară, Kolping Romania, Acțiunea Catolică și Serviciul Maltez de Ajutor, precum și un reprezentant al Conferinței Episcopilor din România și unul de la Universitatea București (Snagov). Acest modul de formare este primul dintr-o serie de patru și reprezintă una dintre componentele proiectului FOCUS – Program de pregătire spirituală în Doctrina Socială a Bisericii Catolice, pentru laici și preoți, angajați și colaboratori ai organizațiilor catolice din România implicați în activități socio-caritabile, implementat în perioada 1 noiembrie 2018 – 31 octombrie 2020. Următorul modul al cursului este programat la Cluj-Napoca, în perioada 25-28 martie 2019.

imagine

imagine

imagine

imagine