Grupul de studenți ASTRU Cluj la Oradea: excursie și zi de reculegere

publicat la 19 decembrie 2018 în Ştiri

La sfârșitul săptămânii, în 15-16 decembrie, grupul specializat de studenți al ASTRU Cluj a avut parte de o mică reculegere pentru a ne putea pregăti cu toții sufletele în vederea măritei sărbători ce se apropie.

Sâmbătă dimineața ne-am adunat la gară și am plecat spre Oradea unde, după ce ne-am cazat la Seminarul Teologic, am participat la Sf. Liturghie celebrată de către pr. Peșteșan Sebastian, asistentul spiritual al grupului. După Liturghie am avut parte de o scurtă meditație, pe baza pasajului evanghelic din Luca 2,1-20 și la final câteva întrebări pentru reflecția personală: Am făcut din Crăciun un obicei de rutină pe care îl repet în fiecare an? Care va fi cadoul pe care-l voi oferi lui Isus la nașterea Sa? Cum pot duce această mare veste la frații care nu o cunosc? Simt bucurie adevărată pentru nașterea lui Isus în mine? Am încheiat cu câteva colinde pentru gazdele noastre de la seminar, care ne-au invitat la un concert unde urmau să cânte.

În după-masa zilei de sâmbătă am vizitat centrul Oradiei și ne-am bucurat de ninsoarea de afară. Duminică dimineața am participat alături de frații noștri din ASTRU Oradea la Liturghie, în parohia Greco-Catolică Băile 1 Mai, Liturghie celebrată de către pr. Ștefan Mădărași – asistent spiritual ASTRU Oradea și pr. Sebastian Peșteșan – asistent spiritual ASTRU Cluj. La finalul Liturghiei am fost alături de cei din ASTRU Oradea care și-au depus adeziunea, iar apoi am luat prânzul împreună. În a doua parte a zilei studenții au avut program liber, unii vizitându-și rudele și prietenii, iar ceilalți vizitând Oradea. Mulțumim Domnului pentru timpul petrecut împreună.

Ana Bîrta,
responsabil Grup ASTRU Studenți
via Cluj.ASTRU.ro

imagine

Exprimaţi-vă opinia

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *