AGRU și ASTRU Cluj în parohia Dăbâca

publicat la 10 martie 2019 în Ştiri

Sâmbătă, 9 martie 2019, câțiva laici din AGRU și ASTRU Cluj s-au întâlnit cu membri ai parohiei greco-catolice din Dăbâca. Această acțiune s-a înscris în programul ASTRU Cluj de vizitare a grupurilor de copii și tineri din Eparhie, precum și în proiectul ProRure în care cele două asociații sunt partenere.

Întâlnirea simultană a celor trei grupuri de vârstă – copii, tineri, adulți – fiecare cu o abordare specifică, a fost o premieră reușită în cadrul colaborării AGRU-ASTRU Cluj și se cere continuată. Au fost evocate momente din istoria parohiei și a greco-catolicilor din comună, episoade ale trăirii clandestine a credinței în comunism, reînființarea parohiei în 1990, au fost amintiți preoții care au activat aici de-a lungul timpului, de la pr. Tiberiu Marțian la actualul preot paroh, pr. Daniel Mureșan.

De asemenea, apropiata vizită în România a Papei Francisc constituie un imbold pentru inițiativele apostolice ale laicilor, pentru idei și proiecte noi. După cum am putut constata din mărturiile persoanelor prezente la această întâlnire, parohia Dăbâca este un loc privilegiat, în care comunitățile creștine coexistă pașnic, în ciuda dificultăților din trecut, și cu o dorință afirmată de a trăi cu bucurie credința.

Alin Tat
via ProRure.wordpress.com

imagine

Exprimaţi-vă opinia

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *