Calea Crucii prin oraș – încheiată în Catedrală cu o rugăciune a Bisericii în clandestinitate

publicat la 25 aprilie 2019 în Ştiri

În după-amiaza din Miercurea Mare, 24 aprilie 2019, Uniunea Creștină din România a dat tonul, pentru a 15-a oară consecutiv, procesiunii Căii Crucii prin orașul Cluj-Napoca. Au participat, ca în fiecare an, PS Florentin Crihălmeanu, Episcop eparhial, zeci de preoți, studenți teologi, membrii ai unor asociații și grupuri din Eparhia de Cluj-Gherla, persoane consacrate, credincioși laici. Traseul a fost Piața Unirii – Catedrala Schimbarea la Față.

"În fiecare an, în Săptămâna Mare, încercăm să retrăim momentul acestui drum al Crucii pe care Isus Cristos l-a făcut în urmă cu 2000 de ani, purtând pe străzile Ierusalimului, pe Via Dolorosa de astăzi, crucea păcatelor noastre, până pe Golgota. Noi încercăm să reluăm Calea Crucii, punând tinerii să ducă crucea, să facă și pe soldații romani, pentru ca ei să intre în rolul de purtători ai crucii, tocmai înțelegând că alăturând crucea suferințelor noastre crucii lui Cristos, noi ne putem bucura de puterea învierii Lui", a spus PS Florentin.

La sosirea în Catedrală, s-au împărțit mici cruci de hârtie pe care fiecare, sosind în fața sfântului altar, le-a pus pe o cruce mare de lemn, simbol al Crucii Mântuitorului care a luat asupra Sa crucea fiecărui om. După acest moment, în biserică s-a făcut Calea Crucii, o rugăciune culeasă de pr. Ioan Mătieș, Vicar cu laicii și președinte UCR, de la pr. prof. Romulus Gorcea, canonic, prelat papal, mărturisitor al credinței în clandestinitate. Textul Căii Crucii poate fi citit aici.

imagine

imagine

imagine

Mai multe fotografii: aici

1 comentariu

  1. Mulțumim.

Exprimaţi-vă opinia

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *