Anunț: Proiecții de film, alături de PS Florentin, în pregătire pentru întâlnirea de la Blaj

publicat la 24 mai 2019 în Anunţuri

Episcopia Greco-Catolică de Cluj-Gherla, împreună cu Asociația ASTRU Cluj, Asociația Caritas eparhial, parohia "Andrei Mureșanu" și parohia "Mănăștur 1 Vest" din Cluj-Napoca, invită credincioșii la două seri de pregătire pentru întâlnirea cu Papa Francisc – care va veni pe 2 iunie și va celebra Sfânta Liturghie la Blaj, pe Câmpia Libertății, zi în care va oficia și ritualul beatificării celor șapte Episcopi martiri ai Bisericii Române Unite cu Roma, greco-catolică.

În cele două seri și în două puncte liturgice diferite din Cluj-Napoca, credincioșii sunt invitați să facă cunoștință, să se apropie de Sfântul Părinte, vizionând filmul "Papa Francisc – un om de cuvânt", producător: Wim Wenders în coproducție cu Vaticanul. Proiecția va fi urmată de discuții. Filmul va putea fi urmărit duminică, 26 mai 2019, de la orele 18.00, la Biserica "Coborârea Spiritului Sfânt" din parohia Mănăștur 1 Vest (str. Parâng, nr. 2A), Cluj-Napoca. Același film va fi proiectat și în ziua de miercuri, 29 mai 2019, de la ora 18.00, în Aula "Cardinal Iuliu Hossu" din Piața Cipariu, Cluj-Napoca.

La serile de întâlnire spirituală cu Papa Francisc prin intermediul filmului, ce preced întâlnirea directă sub cupola marii Biserici a Blajului cu Suveranul Pontif, sunt așteptați pelerinii (indiferent de vârstă), care urmează să meargă în 2 iunie la Blaj, dar și cei care, din binecuvântate pricini, nu vor putea merge, dar sunt interesați de subiect. Va participa, ca invitat special, PS Florentin Crihălmeanu Episcop de Cluj-Gherla.

Conform sitului papafrancisclablaj.ro, Cardinalul Lucian Mureșan, Arhiepiscopul major al Bisericii Greco-Catolice și-a exprimat bucuria referindu-se la vizita Papei Francisc în România, declarând că acest moment istoric: "pentru toți credincioșii catolici este un semn de neprețuită comuniune cu Urmașul Sfântului Petru care prezidează în caritate comuniunea Bisericii catolice. Legătura cu Sfântul Părinte, urmaș al lui Petru, conferă sensul unității Bisericii Universale. Mizăm astfel pe o legătură spirituală sfințită în România de fidelitatea credincioșilor în timpurile grele ale persecuției. În acest sens, pentru Biserica Română Unită, Greco-Catolică, întâlnirea cu Papa Francisc primește o încărcătură simbolică foarte profundă".

imagine

Exprimaţi-vă opinia

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *