Congregația Surorilor Maicii Domnului în drum spre aniversarea primului Centenar

publicat la 31 ianuarie 2020 în Ştiri

În ziua de 24 ianuarie 2020, surori din toate cele cinci comunități ale Congregației Surorilor Maicii Domnului (CMD) s-au reunit la Mănăstirea Maicii Domnului – sediul Casei generale, pentru a celebra două evenimente importante pentru viața Congregației. În prima parte a zilei a avut loc comemorarea centenarului consacrării episcopale și instalarea ca Mitropolit al BRU a Părintelui Fondator CMD, dr. Vasile Suciu, eveniment cu semnificații istorice și spirituale deosebite, fiind cel dintâi Mitropolit al Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică după constituirea României Mari, prin actul istoric de la 1 decembrie 1918.

Personalitatea acestui mare Ierarh al Bisericii reunește în fiecare an pe fiicele sale spirituale, însuflețite de dorința de a-i păstra vie memoria și de a cunoaște tot mai mult misiunea sa, desfășurată în sânul Bisericii, al neamului și nu în ultimul rând, al Congregației. În cadrul acestui moment comemorativ, pr. Vasile Tofană SJ a prezentat două conferințe. Prima a evocat viața și activitatea Mitropolitului dr. Vasile Suciu, iar cea de-a doua a reliefat carisma și misiunea surorilor CMD astăzi, în lumina valorilor transmise de Părintele Fondator acestei Congregații. Momentul central al zilei l-a constituit celebrarea Sfintei Liturghii, urmată de rânduiala Parastasului pentru odihna veșnică a marelui Ierarh, iubitor de Dumnezeu, lucrător neobosit în via Domnului și întemeietor de școli spre propășirea neamului nostru.

În a doua parte a zilei, Surorile și-au îndreptat privirea spre Centenarul Congregației, eveniment de mare încărcătură spirituală, care se va celebra începând cu 2 februarie 2021. În acest context, Superioara generală a Congregației, Preacuvioasa Maică Teodorina Birtoc, a prezentat Trieniul Aniversar, itinerariu spiritual, formativ și organizatoric, menit să "îmbrace" Anul Centenar al CMD din 2021, în "haină de sărbătoare". Acest Trieniu intitulat: "Chemate să adâncim rădăcinile vocației noastre profetice, în fidelitate față de carisma încredințată și răspunzând în mod creativ semnelor timpurilor", se va deschide în fiecare comunitate CMD la data de 2 februarie 2020.

Fie ca itinerariul spiritual pe care îl va parcurge Congregația Surorilor Maicii Domnului în acest Trieniu Aniversar să aducă roade bogate în viața Familiei călugărești a CMD și în misiunea ce i-a fost încredințată de Biserică. (sr. M. Paula Cicoș CMD)

imagine

imagine

imagine

via Surorile-CMD.ro

Exprimaţi-vă opinia

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *