Apariție editorială: Arhiepiscopul Fulton Sheen – Strigătele lui Isus pe Cruce

Publicat pe: 30 aprilie 2020|Secțiunea: Ştiri|

Venerabilul Fulton Sheen (în curs de beatificare), faimos Arhiepiscop și tele-evanghelizator catolic american, mai are o lucrare tradusă în limba română. Galaxia Gutenberg a lansat recent volumul intitulat "Strigătele lui Isus pe Cruce", care poate fi comandat de pe site-ul editurii, GalaxiaGutenberg.ro, la prețul de 40 de lei, volumul având format 13×20 și 424 de pagini. Traducerea din limba engleză a fost făcută de Ana-Maria Botnaru.

Așa după cum aflăm din introducerea lucrării, vorbim de "o antologie de meditații ale Arhiepiscopului Sheen asupra cuvintelor lui Isus și ale Mariei din cele șapte cărți scrise de el între 1933 și 1945. În română titlul celor șapte lucrări ar fi: "Cele șapte cuvinte de pe urmă"; "Crucea și Fericirile"; "Curcubeul durerii"; "Biruința asupra viciului"; "Cele șapte virtuți"; "Șapte cuvinte către Cruce"; și "Șapte cuvinte ale lui Isus și ale Mariei". Vorbim într-un fel de șapte cărți într-una singură, căci introducerea mai explică:

"Această antologie este structurată în șapte capitole, fiecare capitol fiind dedicat unuia dintre cele șapte cuvinte rostite de Cristos pe Cruce. Iar pentru fiecare capitol am selectat un fragment din fiecare dintre aceste cărți, pentru a oferi șapte reflecții unice, pentru studiu și meditație. 1) Cuvintele rostite de Cristos pe Cruce; 2) Fericirile; 3) Durerea și suferința; 4) Cele șapte păcate de moarte; 5) Cele șapte virtuți; 6) Grupuri care resping Biserica și învățăturile lui Cristos; 7) Unitatea între Isus și Maria. Aceste meditații pot fi citite succesiv, așa cum apar în carte, sau pot fi citite pe sărite, după cum preferă fiecare. Pentru că antologia est alcătuită pe baza a șapte cărți semnate de Fulton Sheen, cititorul poate alege să citească o anumită carte de la cap la coadă. De exemplu citind a patra meditație din fiecare capitol al acestei antologii, va parcurge integral cartea ‘Victory over Vice’ (Biruința asupra viciului’); sau citind a treia meditație din fiecare capitol, va parcurge integral cartea ‘The Rainbow of Sorrow’ (Curcubeul durerii)."

Pe coperta IV citim: "Puține cărți se constituie într-o chemare atât de convingătoare la sfințenie și puține cărți sunt atât de influente din punct de vedere spiritual. Avându-l drept ghid pe Arhiepiscopul Fulton J Sheen, veți afla de asemenea: de ce în timpul Pătimirii Sale, Isus nu și-a afirmat niciodată nevinovăția; de ce Isus i-a cerut Tatălui să ierte, dar nu a iertat El în mod direct; ce spune al treilea cuvânt de pe Cruce despre pofta trupească; de ce, asemenea lui Isus, cei mai nevinovați dintre noi trebuie să sufere; de ce după ce Isus a rostit al patrulea cuvânt, întunericul a acoperit pământul; diferența dintre virtutea speranței și emoția speranței; cum anume convertirea tâlharului bun este cheia convertirii lumii noastre moderne; de ce noi putem păcătui de o mie de ori și suntem iertați, iar îngerii care au păcătuit o singură dată nu sunt și nu vor fi iertați niciodată; de ce invidia înseamnă negarea dreptății și a iubirii."

imagine