Anunț: Întreită sărbătoare în parohia greco-catolică Florești II, din cart. Cetatea Fetei, Florești

publicat la 3 iulie 2021 în Anunţuri

Duminică, 4 iulie 2021, de la ora 10.30 – în cea de-a doua duminică după Rusalii – Preasfinția Sa Claudiu, Episcopul de Cluj-Gherla va celebra Sfânta Liturghie Arhierească în parohia română unită cu Roma, greco-catolică Florești II, Sfinții Apostoli Petru și Pavel (str. Cetatea Fetei, nr. A2).

Pr. Bogdan Doboș, păstorul acestei parohii, invită cu bucurie pe toți cei ce doresc să ia parte la întreita sărbătoare a credincioșilor din cartierul Cetatea Fetei, loc. Florești (lângă Cluj): 1. cea dintâi vizită a noului Episcop de Cluj-Gherla; 2. serbarea hramului parohiei "Sf. Apostoli Petru și Pavel" și 3. intrarea în rândurile membrilor activi ai Bisericii a șapte copilași care vor face Prima Sfântă Împărtășanie, vor primi pentru prima dată Trupul și Sângele Domnului din mâna Preasfinției Sale Claudiu.

Parohia greco-catolică din noul cartier al loc. Florești, a fost înființată în anul 2010. La 27 iunie 2010 a fost binecuvântată piatra de temelie pentru ridicarea aici a unei biserici. Construcția a demarat, biserica a început să se înalțe. Pentru tânăra parohie, la 13 nov. 2011, a fost binecuvântată o capelă situată la parterul unui bloc din imediata vecinătate a viitoarei biserici, care a funcționat vreme de cinci ani, parohia fiind pe atunci păstorită de pr. Vasile Nistor. În martie 2016 a fost numit actualul administrator parohial, pr. Bogdan Doboș. La 3 aprilie 2016 s-a binecuvântat spațiul liturgic amenajat în interiorul bisericii în construcție. De la această dată biserica a devenit funcțională, ca și casă a lui Dumnezeu, chiar dacă lucrările de construcție erau în curs.

Mai târziu, la 9 iunie 2019 – câteva zile după evenimentul istoric de la Blaj, al beatificării Episcopilor martiri -, la demisolul noii biserici a fost binecuvântat, de către Episcopul de vie memorie PS Florentin, micul oratoriu "Fericitul Arhiereu Iuliu Hossu, Episcop greco-catolic martir pentru credință" – sală amenajată pentru a fi folosită la cateheză și întâlniri cu credincioșii. Aici s-au pregătit pentru întâlnirea cu Domnul cei șapte copilași care vor face Prima Sfântă Împărtășanie în cadrul celebrării liturgice arhierești, cu PS Claudiu, din Duminica "Chemării primilor apostoli".

Link transmisia în direct: aici

Lecturi liturgice: aici

imagine

Exprimaţi-vă opinia

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *