Echipa Eparhiei de Cluj-Gherla pe locul II în competiția „Calix Sacerdotum”

publicat la 2 septembrie 2021 în Ştiri

"Calix Sacerdotum", ediția a V-a
Echipa de futsal a Eparhiei de Cluj-Gherla a ocupat locul II

Între 30 august și 1 septembrie 2021, la Miercurea Ciuc a avut loc a cincea ediție a Competiției "Calix Sacerdotum", organizată de Asociația Clubul Sportiv Român, la care au participat două Arhidieceze (de București și de Alba Iulia), două Dieceze (de Iași și de Timișoara) și două Eparhii (de Lugoj și de Cluj-Gherla). Echipa de fotbal de sală (futsal) a Eparhiei de Cluj-Gherla a ocupat locul II în competiție, după Dieceza de Iași și înaintea Arhidiecezei Romano-Catolice de Alba-Iulia.

Programul s-a deschis în seara zilei de luni, 30 august, cu Sfânta Liturghie prezidată de Arhiepiscopul Kovács Gergely de Alba Iulia, în Sanctuarul Marian – Bazilica Papală Minor de la Șumuleu Ciuc. A urmat tragerea la sorți a grupelor. A doua zi, meciurile din grupe s-au jucat între ora 9 și 13. Lovitura de începere a campionatului, la meciul dintre echipa Dieceze de Iași și a Eparhiei de Cluj-Gherla, a fost dată de Arhiepiscopul locului. După-masa a oferit participanților ocazia unei plimbări între muntele Șumuleu Mic și Șumuleu Mare, unde Papa Francisc a celebrat Sfânta Liturghie în timpul vizitei din 2019.

A treia zi fotbalul s-a reluat, tot între 9 și 13, având loc semifinalele și finalele. De la ora 13 a avut loc premierea. Echipa Diecezei de Iași, care a câștigat toate ultimele patru ediții, va reprezenta România la Campionatul European de Futsal al preoților, programat la Timișoara, în februarie 2022. Următoarea ediție locală a "Calix Sacerdotum" va avea loc în septembrie 2022 și va fi organizată de Eparhia Greco-Catolică de Oradea. Programul s-a încheiat cu vizitarea Muzeului Secuiesc al Ciucului.

Echipa Eparhiei de Cluj-Gherla a fost formată din opt preoți și un diacon: pr. Sorin Pop, pr. Florin Bozântan, pr. Ionel Andraș, pr. Felician Biriș, pr. Sorin Man, pr. Gabriel Man, pr. Gheorghe Iacobhazi, pr. Remus Diț și dc. Tiberiu Vaida.

imagine

imagine

imagine

Exprimaţi-vă opinia

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *