Schimb de experiență între Dieceza de Timișoara și Eparhia de Cluj-Gherla

Publicat pe: 2 septembrie 2021|Secțiunea: Ştiri|

În după-amiaza de joi, 2 septembrie 2021, în capela "Sf. Iosif" din Catedrala în construcție din Piața Cipariu, membri și colaboratori ai unor birouri din cadrul Diecezei Romano-Catolice de Timișoara și a Eparhiei Greco-Catolice de Cluj-Gherla s-au întâlnit pentru a realiza un amical și fructuos schimb de experiență. Oaspeții, preoți, persoane consacrate și credincioși laici, însoțiți de Ierarhul lor, Mons. József-Csaba Pál, Episcopul de Timișoara, au fost întâmpinați de Preasfinția Sa Claudiu, Episcopul de Cluj-Gherla, de coordonatorii Birourilor pentru pastorația familiilor, a tinerilor și media din Eparhia de Cluj-Gherla împreună cu membri și colaboratori ai acestor birouri.

Întâlnirea a fost prilejuită de o inițiativă a Episcopiei Romano-Catolice de Timișoara, cea a organizării, între 1-3 septembrie, a unei excursii în Arhidieceza de Alba Iulia, respectiv în Eparhia de Cluj-Gherla. "Cu multă bucurie am venit ca să ne întâlnim, ne-ați primit frumos, ne simțim foarte bine. Este al treilea an în care mergem ca să pregătim anul de pastorație care urmează", a spus Preasfințitul József-Csaba Pál în capela "Sfântul Iosif", unde cei doi Ierarhi au deschis momentul de comuniune cu o rugăciune.

După cuvântul de salut al Ierarhilor, pr. Daniel Avram, responsabil al Biroului pentru Comunicații Sociale din cadrul Eparhiei de Cluj-Gherla, a prezentat activitatea desfășurată la nivel eparhial în sectorul media, fiind asistat și de membrii acestui birou. A urmat un dialog în care au fost făcute cunoscute și aspecte din activitatea Biroului Media al Diecezei Timișoara, s-au pus întrebări, s-au schimbat impresii. Momentul de întâlnire din capelă a fost urmat de o întâlnire pe trei grupuri de discuții: între cei implicați în pastorația familiilor, a tinerilor și în comunicații, în cadrul Eparhiei de Cluj-Gherla și al Diecezei de Timișoara.

La final, toți participanții la întâlnire au revenit în capela "Sf. Iosif" pentru rugăciunea de încheiere. Preasfinția Sa Claudiu și-a exprimat bucuria pentru frumoasa inițiativă, "moment de îmbogățire reciprocă și de încurajare" și a propus o continuare a comuniunii ce s-a creat cu ocazia acestor momente de împărtășire, subliniind că deja există o comuniune spirituală: "de astăzi înainte ne avem unii pe alții în rugăciune și acest lucru cred că este cel mai important".

Două cărți pe tema tinerilor și familiilor au fost un cadou și un semn de prietenie și amintire pentru oaspeții din Dieceza de Timișoara. La încheiere Ierarhii au invocat, în limba română și în limba maghiară, binecuvântarea și însoțirea Spiritului Sfânt asupra tuturor, asupra activităților de viață de credință și apostolat pe care toți împreună, fiecare în tradiția și limba proprie, sunt chemați să le împlinească, vestind sosirea Împărăției lui Dumnezeu, invitând sufletele la convertire și mântuire.

imagine

imagine

imagine

imagine