Două noi Birouri înființate în Episcopia de Cluj-Gherla

Publicat pe: 1 noiembrie 2021|Secțiunea: Ştiri|

La sfârșitul lunii octombrie au luat ființă în mod oficial două noi structuri în cadrul Episcopiei de Cluj-Gherla. Mai exact, Preasfinția Sa Claudiu a înființat Biroul pentru Educație și Cultură Catolică (prin decretul 2026 din 28 octombrie 2021), respectiv Biroul pentru Evanghelizare și Cateheză (prin decretul 2019 din 28 octombrie 2021). Ambele structuri au primit și decizii privind directorii și membrii, numiți pe trei ani de zile de la data decretelor.

„Biroul pentru Educație și Cultură Catolică”, citim în decret, „este un organism supus Episcopului Eparhial de Cluj-Gherla. Are competențe în propunerea și organizarea activităților educative și culturale de pe teritoriul Eparhiei de Cluj-Gherla. Episcopul numește în mod liber Directorul și pe toți membrii Biroului.” Director a fost numit pr. George Claudiu Tuțu, iar membri: pr. Marius-Grigore Furtună; pr. Cristian Barta; Dana Mirela Morar; Ioan Claudiu Pădurean; Simona Georgiana Gruian; sr. Cristina, OSBM – Maria Fîrte; sr. Letiția, CMD – Alice Mirela Crihălmeanu; Dana Bodea.

„Biroul pentru Evanghelizare și Cateheză”, citim în al doilea decret amintit, „este un organism supus Episcopului Eparhial de Cluj-Gherla. Are competențe în propunerea și organizarea activităților de evanghelizare și catehizare de pe teritoriul Eparhiei de Cluj-Gherla. Episcopul numește în mod liber Directorul și pe toți membrii Biroului.” Director a fost numită Oana Capan, iar membri: sr. Mihaela, CMD – Irina Mic; Cristina Sechelea; sr. Maria, OSBM – Mina Ignat; pr. Mircea Romulus Marțian; pr. Gabriel Dumitru Manu; Radu Capan.