Apariție editorială: Biserica e (și) familia ta

Publicat pe: 10 ianuarie 2022|Secțiunea: Apariții editoriale|

Opt reflecții despre Biserică și despre locul și rolul nostru în ea au apărut într-o carte intitulată „Biserica e (și) familia ta”. Volumul de 58 de pagini, format 13×20, a apărut la Editura Viața Creștină, putând fi achiziționat la prețul de 10 lei de pe site-ul www.viata-crestina.ro. Lucrarea a fost realizată de Biroul pentru Evanghelizare și Cateheză al Eparhiei de Cluj-Gherla, la a doua sa noutate editorială după „Pregătirea copiilor pentru Spovadă și Euharistie (ghid pentru cateheți)”, apărut la sfârșitul anului trecut.

Cartea este scrisă într-un limbaj accesibil, pentru credincioși, combinând magisteriul, cateheza și teologia în opt capitole ușor de citit și care abordează tema Bisericii din perspective diferite: 1. Pornim în călătorie, cu Mama de mână! – Biserica e Mama noastră; 2. Membrii unei mega-familii – Biserica e familia noastră; 3. Pe o mare agitată, cel mai sigur e în barcă – Biserica e (b)arca noastră; 4. Semințe bune în pământ bun – Biserica e ogorul lui Dumnezeu; 5. Turmă de oi cu personalitate – Biserica e turma Bunului Păstor; 6. Chemați să aducem jertfe spirituale – Biserica e Templul lui Dumnezeu; 7. Seva lui Cristos, adevărata „esență a vieții” – Biserica e vița de vie; 8. Să spunem „Da” invitației la comuniune intimă – Biserica e Trupul/Mireasa lui Cristos.

În Eparhia de Cluj-Gherla, anul 2022 are ca temă „Familia Bisericii – o casă pentru toți”, noua apariție editorială venind ca instrument pastoral în sprijinul acestei teme. Din dorința PS Claudiu, Episcop de Cluj-Gherla, cartea a fost distribuită înainte de Crăciun preoților, aceștia mai departe distribuind-o gratuit credincioșilor cu ocazia vizitelor pentru sfințirea caselor. Ideea și speranța Biroului pentru Evanghelizare și Cateheză este ca an de an o astfel de carte, accesibilă ca stil și lungime, explorând succesiv diverse teme legate de credință, să fie scrisă și să ajungă similar în casele credincioșilor, contribuind la formarea lor creștină.