Biroul pentru Evanghelizare și Cateheză: O întrunire… altfel

Publicat pe: 6 februarie 2022|Secțiunea: Ştiri|

În toamna anului 2021, PS Claudiu înființa Biroul pentru Evanghelizare și Cateheză (BEC), cu „competențe în propunerea și organizarea activităților de evanghelizare și catehizare de pe teritoriul Eparhiei de Cluj-Gherla”. De la înființare, Biroul a avut câteva întruniri fie cu Episcopul, fie doar membrii lui, pentru diversele proiecte existente (amintim de exemplu lucrările „Pregătirea copiilor pentru Spovadă și Euharistie. Ghid pentru cateheți” și „Biserica e (și) familia ta”, tipărite la sfârșitul anului trecut). Sâmbătă, 5 februarie 2022, BEC s-a reunit din nou, dar de data aceasta nu a fost atât o întâlnire de lucru cât una de cunoaștere între membri și de creștere împreună spre o viziune comună.

Gazda întâlnirii a fost mănăstirea Congregației Maicii Domnului, în biblioteca mănăstirii desfășurându-se întâlnirea celor șapte membri: șase prezenți fizic și unul online. După rugăciunea de început, primul moment a fost dedicat cunoașterii, prin împărtășirea de către membri a drumurilor de credință personale, ocazie de a vedea modul divers și minunat prin care Domnul acționează, fie că este vorba de persoane consacrate, preoți sau laici. A urmat un moment formativ, deschis de meditația biblică a pr. Mircea Marțian și continuat de prezentarea ideii de evanghelizare făcută de pr. Gabriel Manu, urmate fiecare de discuții în grup. Mai apoi membrii BEC au urmărit un material video despre evanghelizare cu Episcopul Robert Barron, după care au mers în capela mănăstirii, unde s-au rugat Acatistul de mulțumire pentru toate.

După masa de amiază, membrii BEC au revenit în biblioteca mănăstirii unde timp de două ore au discutat despre evanghelizare și cateheză, de la probleme la viziunea pentru viitorul apropiat, pe sectoarele BEC: copii – sr. Maria Ignat OSBM; Prima Împărtășanie – sr. Mihaela Mic CMD; tineri – Oana Capan; părinți – Cristina Sechelea; adulți – Radu Capan; respectiv seminariști și preoți – pr. Mircea Marțian și pr. Gabriel Manu. Timp de o oră a participat la întâlnire și PS Claudiu. Programul a inclus și un moment de destindere, cu jocuri de cultură generală. Întâlnirea a început la ora 11 și s-a încheiat cu puțin după ora 17, strângându-se nu doar relațiile între membri ci și numeroase idei și planuri care acum trebuie aprofundate și, după caz, dezvoltate.