Urarea PS Claudiu pentru PF Lucian

Publicat pe: 18 februarie 2022|Secțiunea: Ştiri|

Urarea Preasfințitului Claudiu, Episcopul de Cluj-Gherla,
la aniversarea a 10 ani de când Preafericitul Părinte Lucian,
Întâistătătorul Bisericii Române Unite, a fost numit Cardinal

Data de 18 februarie 2022 reprezintă o luminoasă sărbătoare pentru Biserica Română Unită cu Roma, Greco-Catolică și pentru Biserica Catolică din lumea întreagă, evidențiată prin cuvinte de bucurie de către Preasfințitul Claudiu, Episcopul de Cluj-Gherla, care adresează o călduroasă urare Preafericitului Părinte Lucian Cardinal Mureșan, Întâistătătorul Bisericii Române Unite, la „zece ani de când Preafericitul Părinte Lucian a fost numit Cardinal, sau, am putea spune, un Cardinal «de 10»”.

„Pe urmele predecesorilor săi, Iuliu Hossu și Alexandru Todea, Lucian Mureșan și-a confirmat purpura de Cardinal în anii persecuției. Fiindcă nu este un semn de demnitate umană acel roșu aprins, ci semn al sângelui pe care un Cardinal este gata să-l verse pentru credință. Preafericitul Părinte Lucian Mureșan a vărsat în mod spiritual acel sânge, atunci când a ales să fie hirotonit preot în perioada persecuției, știind că nu-l așteaptă o parohie bogată, nici onoruri lumești, ci anchete, urmăriri și persecuții. L-a vărsat atunci când mergea noaptea să spovedească, să aline, să mângâie, să celebreze Sfânta Liturghie, să dăruiască Trupul și Sângele Domnului celor asupriți și celor însetați de dreptate.

Și atunci când era la patul de moarte al mamei sale și nu putea să-i spună că a fost hirotonit preot, deși aceasta era cea mai presus dorință a ei, și atunci și-a vărsat sângele. Aproape 10 ani i-am fost aproape și nu l-am simțit niciodată ca Prinț al Bisericii, ci ca Slujitor al ei. Cardinalul Lucian Mureșan este un dar al Cerului pentru Biserica Greco-Catolică. Să ne ajute Bunul Dumnezeu și Măicuța Sfântă să fim vrednici de un astfel de dar și să-i urmăm exemplul. La mulți și sfinți ani, Preafericite Părinte Cardinal Lucian!”