ASTRU Cluj – Itinerariu spiritual pentru Postul Mare 2022

Publicat pe: 2 martie 2022|Secțiunea: Apariții editoriale|

ASTRU Cluj – așa cum a făcut și în anii precedenți – a pregătit pentru perioada Postului Mare și a Sărbătorii Învierii Domnului un itinerariu spiritual adresat tinerilor și nu numai, pentru a-i ajuta să se apropie de Cuvântul lui Dumnezeu, pregătindu-se astfel pentru marea sărbătoare a Învierii Domnului.

„Ridică-te și trăiește!” – este un itinerariu spiritual prin care ne propunem să dăm un imbold tinerilor în a descoperi ce stă în spatele acțiunilor pe care le desfășoară zi de zi, mai ales în acest timp al postului.

Ce îți propunem prin această publicație?

În fiecare zi vei găsi următorul desfășurător:

  • CITESC – Cuvântul lui Dumnezeu din Evanghelia zilei
  • MEDITEZ – Un scurt comentariu care mă ajută să transpun în viața de zi cu zi cuvântul Evangheliei
  • MĂ ROG – O rugăciune pentru dialogul personal cu Dumnezeu
  • ACȚIONEZ – Un gest care îți permite să pui în practică cuvântul lui Dumnezeu.

În prefața cărții, Pr. Sebastian Peșteșan  – asistent spiritual al ASTRU Cluj, se adresează tinerilor astfel:

„Ne apropiem cu pași repezi de perioada postului mare, un timp binecuvântat în care suntem invitați să ne apropiem mai mult de aproapele nostru, să oferim, în rugăciune, mai mult din timpul nostru lui Dumnezeu. Pentru a vă ajuta în acest sens, tinerii din ASTRU Cluj au pregătit un itinerariu spiritual pentru Postul Mare și sărbătoarea Învierii Domnului nostru Isus Cristos, cu titlul „Ridică-te și trăiește!”. Acesta ne va ajuta să ne apropiem mai mult de Dumnezeu prin meditația cuvântului Evangheliei zilei, printr-o scurtă rugăciune și o acțiune concretă.

Să nu uităm că în această perioadă Biserica ne invită să acționăm, să colaborăm la drumul Sinodal propus de Sfântul Părinte Papa Francisc. Pentru aceasta, invităm tinerii din asociația noastră și din întreaga Eparhie să se implice în acest drum Sinodal participând la activitățile propuse de către Episcopia noastră.

Va invit să participați și la evenimentele liturgice propuse de către parohiile voastre pentru perioada postului mare. Sunt foarte frumoase.

Vă doresc un post binecuvântat plin har și de binecuvântarea lui Dumnezeu!”

Cartea de aproximativ o sută treizeci de pagini, apărută la Editura Emma, va fi difuzată prin parohii de ASTRU Cluj pentru a ajunge la cât mai mulți tineri. Cei care doresc această publicație se pot adresa ASTRU Cluj, prin email cluj@astru.ro sau telefon 0758677259.

via Cluj.ASTRU.ro