Serbare de Ziua Mamei și rugăciune a copiilor pentru pace la Cluj-Napoca

Publicat pe: 3 martie 2022|Secțiunea: Ştiri|

Episcopia Greco-Catolică de Cluj-Gherla, prin Biroul pentru pastorația tinerilor și copiilor, a organizat, în seara zilei de miercuri, 2 martie 2022, în Capela Sf. Iosif din Piața Cipariu, Cluj-Napoca, în prezența Preasfințitului Claudiu, Episcopul de Cluj-Gherla, o serbare dedicată Mamei. Au fost de față copii care învață la grădinițele și școlile din Cluj-Napoca, invitați la acest moment de comuniune împreună cu mamele lor. Ziua Mamei a fost astfel devansată, pentru că nu doar ziua de 8 Martie ci fiecare zi binecuvântată de prezența mamei poate fi o frumoasă sărbătoare. Copiii s-au reunit pentru a o sărbători „pe cea mai iubită și prețuită ființă” care este mama fiecăruia dintre ei. Pentru aproape o oră, capela a fost plină de iubirea curată a celor mici și de puternica lor rugăciune pentru pace.

Organizatorii, cărora li s-au alăturat preoții parohiei din cartierul Andrei Mureșanu, afiliată capelei, și surori ale Ordinului Sfântului Vasile cel Mare, de la Grădinița confesională „Sfânta Ana” din apropiere, i-au îndemnat pe copii: „ne unim mânuțele pentru a-i mulțumi Maicii Sfinte pentru mamele noastre, adevărat Dar al Cerului”. Copiii din Corul „Allegria” al capelei „Sf. Iosif”, dirijați de Cristina Patrașcu-Nagy, acompaniați la pian de Iulia Marțian, au adus prin vocile lor bucuria copilăriei, fericirea celor mici de a se oglindi în ochii mamelor lor. Pr. Marius Cîmpean, moderator al programului, a îndemnat: „Cel mai frumos cadou pe care putem să-l facem mamelor noastre este rugăciunea dintr-o inimă pură și sinceră de copil”. Apoi, împreună cu corul, copiii s-au rugat și rugăciunea lor a deschis Cerul.

Preasfințitul Claudiu le-a spus copiilor că și în Cer au o Mamă, pe Maica Sfântă, și în acest moment de bucurie dar și de tristețe, din cauza războiului din Ucraina, i-a îndemnat să se roage ca războiul să înceteze, pentru că „rugăciunea copiilor este extrem de importantă”. A mulțumit foarte mult copiilor pentru prezența și rugăciunea lor, spunându-le că ei, cu adevărat, pot opri războiul, pot schimba soarta lumii, pentru că „privind în istoria Bisericii, de multe ori Dumnezeu a apelat la copilași pentru a schimba soarta lumii”. Spre exemplu, la Fatima, „Maica Sfântă apare unor copilași pentru a cere pocăință și schimbarea lumii”. Și în Sfintele Evanghelii, „Isus ne cere fiecăruia dintre noi să devenim la fel ca și acești copii: zâmbetul lor, spontaneitatea lor, simplitatea cu care cer ceva atunci când au nevoie, felul în care se aruncă în brațele părinților știind că acolo vor găsi alinare, scăpare și siguranță. (…) De aceea, cred că este un moment extrem de important pentru noi, acela de a ne ruga împreună cu copiii, aducându-ne aminte că și noi, indiferent de vârstă, suntem copiii lui Dumnezeu”. În încheiere, toți copilașii împreună cu Preasfințitul Claudiu s-au rugat pentru pace, cu atât mai mult cu cât ziua de 2 martie 2022, la invitația Papei Francisc, a fost pentru întreaga lume o zi de rugăciune pentru pace.