Adunare Generală a Asociației Preoțești „Sf. Iosif”, Patronul Eparhiei de Cluj-Gherla

Publicat pe: 21 martie 2022|Secțiunea: Ştiri|

În apropierea Sărbătorii Sfântului Iosif, a avut loc, la sediul Episcopiei de Cluj-Gherla, joi 17 martie 2022, o nouă Adunare Generală a membrilor Asociației Preoțești „Sf. Iosif”, Patronul Eparhiei de Cluj-Gherla.

Preasfințitul Claudiu, Episcopul Eparhiei de Cluj-Gherla s-a aflat în mijlocul preoților membri ai Asociației, împreună cu pr. Marius Cerghizan, Vicar general, președintele și pr. Marius Furtună, rectorul Seminarului Teologic eparhial „Sf. Ioan Evanghelistul”, vicepreședintele aceste Asociații, a cărei înființare a fost inițiată în anul 2020, de Episcopul de vie amintire Florentin Crihălmeanu, a îndeplinit condițiile legale de funcționare, cu binecuvântarea Preasfințitului Claudiu, în toamna anului 2021, și își duce la îndeplinire scopul, acela de a întări comuniunea dintre preoții Eparhiei de Cluj-Gherla, și, totodată, de a continua tradiția din timpul păstoririi ilustrului Arhiereu Iuliu Hossu, acum Fericit Episcop martir, a existenței, la nivel eparhial, a unei asociații preoțești.

Adunarea a cuprins momente de rugăciune, prezentarea raportului de activitate, de la Adunarea precedentă, din 25 noiembrie 2021, și până în prezent, propuneri și planuri pentru viitor. Preasfinția Sa Claudiu a încurajat preoții să continue „drumul împreună” în Familia Bisericii, în slujirea lui Cristos, angajându-se cu fermitate, împreună cu credincioșii pe care-i au în păstorire, pe calea parcursului sinodal propus de Sfântul Părinte. Le-a reamintit ca, în cadrul pastorației pe care o împlinesc în parohiile lor, să păstreze în actualitate tema anului 2022 pentru Eparhia de Cluj-Gherla: „Familia Bisericii, o casă pentru toți”. De asemenea, i-a binecuvântat și încredințat de grija părintească și însoțirea în rugăciune.