Sărbătoarea Tinerilor și a Familiilor Tinere în parohia Cordoș-Baciu

Publicat pe: 20 octombrie 2022|Secțiunea: Ştiri|

Sâmbătă,15 octombrie, într-o frumoasă zi de toamnă, la inițiativa pr. Ioan Pașca, s-a desfășurat în aer liber, „Sărbătoarea Tinerilor și a Familiilor Tinere” din parohia Cordoș-Baciu. Un adevărat „colț de rai”, pus la dispoziție de o familie din parohia noastră (Zona „Sun Garden”). Programul a început cu Sfânta Liturghie, la ora 11:00, în cadrul căreia a diaconat pr. diac. Ovidiu Marișca, cancelar eparhial.

La Sfânta Liturghie părintele paroh i-a încurajat pe tineri, i-a întărit sufletește: „Dragi tineri! Biserica este cu voi, este alături de voi și vă însoțește mereu cu rugăciunea. Mereu se gândește la voi…” A enumerat și câteva exemple biblice: Ieremia – profetul tânăr; Timotei – ucenicul tânăr al Sf. Pavel; Isus, la vârsta de 30 de ani și-a început activitatea publică; Ioan Evanghelistul- cel mai tânăr dintre Apostoli; Sf. Augustin – care a avut o viață agitată în tinerețe, dar s-a convertit la rugăciunile perseverente ale mamei sale, Sf. Monica; Sf. Tereza a Pruncului Isus etc.

După Sfânta Liturghie, doi reprezentanți, de la „Tineri în credință”, Catrinel Ardelean și Emanuel Florescu, au fost invitați să prezinte grupul lor. Tot în cadrul programului, pr. protopop Cristian Goia, a făcut o frumoasă prezentare cu mărturii despre dependența de droguri, de alcool, de tutun, care din nefericire tot mai mult prinde teren în țara noastră, respectiv în orașul nostru. Au fost arătate soluțiile și căile prin care persoanele se pot recupera, precum rugăciunea și diverse terapii sufletești.

Am socializat, am discutat, am servit masa împreună pregătită la foc de câțiva tineri. Ne-am rugat împreună. A fost o zi a bucuriei, o zi minunată plină de haruri și binecuvântări! Roadele au fost prin faptul că alte familii s-au oferit anticipat să pună la dispoziție „locurile lor din natură” pentru alte întâlniri în anii următori. Fie ca Maica Domnului cu Fiul ei Preacurat să binecuvânteze toți tinerii și toate familiile tinere!

pr. Ioan Pașca