Adorație Euharistică cu tinerii, în contextul celebrării ZMT la nivel eparhial

Publicat pe: 18 noiembrie 2022|Secțiunea: Ştiri|

Adorație Euharistică cu tinerii la Mănăstirea Maicii Domnului din Cluj-Napoca
– moment dedicat celebrării la nivel eparhial a Zilei Mondiale a Tineretului

Joi 17 noiembrie 2022 – a avut loc o seară de Adorație Euharistică, la Mănăstirea Maicii Domnului din Cluj-Napoca. În capela surorilor Congregației Maicii Domnului (CMD), mai mulți tineri s-au unit în rugăciune în fața Sfântului Sacrament al Altarului, a prezenței divine. S-au aflat în mijlocul tinerilor Preasfinția Sa Claudiu, Episcopul de Cluj-Gherla, pr. Cristian David, rector al mănăstirii CMD – Sanctuar Arhiepiscopal Major, și, din partea Biroul pentru pastorația tinerilor și a copiilor din cadrul Episcopiei de Cluj-Gherla: pr. Edmund Dujardi, pr. Sebastian Peșteșan și pr. Marius Cîmpean. Surori ale Congregației Maicii Domnului s-au alăturat adorației tinerilor.

Preasfinția Sa Claudiu a rostit la început o rugăciune, și apoi, tineri, și preoții, au continuat cu meditații și alte rugăciuni, intercalate de momente de liniște, de cântece cu acompaniament la instrumente. Corul (îngeresc) al tinerilor a fost îndrumat de sr. Dominica CMD și de prof. Angela David. Acest program a marcat celebrarea, la nivel eparhial, a Zilei Mondiale a Tineretului (ZMT), și a fost, de asemenea, un moment de popas spiritual pe calea spre Lisabona 2023, unde se vor întâlni din nou, la ZMT (JMJ), în primele zile de august ale anului viitor, zeci de mii de tineri de pe toate continentele, între care și tineri din România.

Rugăciunea cu care s-a încheiat programul de Adorație Euharistică – rostită de pr. Marius Cîmpean – reunește în câteva fraze, mari vise și mari speranțe, ale tinerilor și pentru tinerii din toată lumea: „Dumnezeule, Tatăl nostru, îți oferim tinerii și tinerele întregii lumi, cu problemele, aspirațiile și speranțele lor. Coboară peste ei privirea Ta iubitoare și transformă-I în făuritori de pace și întemeietori ai civilizației iubirii. Cheamă-I să-L urmeze pe Isus, Fiul Tău. Fă-i să înțeleagă că merită să-și dea viața pentru Tine și pentru omenire. Dăruiește-le generozitate și promptitudine în a-Ți răspunde. Primește, Doamne, lauda și rugăciunea noastră și pentru tinerii care, după exemplul Mariei, Maica Bisericii, au crezut cuvântul Tău și se pregătesc pentru preoție, pentru viața consacrată sau pentru angajamentul misionar. Ajută-i să înțeleagă că e mereu actuală și urgentă chemarea Ta pentru ei. Amin.”

Ierarhul a binecuvântat, la încheiere, tinerii, cu binecuvântarea Domnului din Sfânta Euharistie. După încă un moment de comuniune în ambianța primitoare a Mănăstirii, aceștia s-au îndreptat spre casele lor, mai bogați în har, în suflete purtând bucurie și armonie. Duminică, 20 noiembrie 2022, de la ora 18,30 – la Catedrala Martirilor și Mărturisitorilor sec. al XX-lea, din Piața Cipariu, Cluj-Napoca, – va fi celebrată Sfânta Liturghie pentru tineri, nou moment celebrativ, dedicat în Eparhia de Cluj-Gherla celei de-a 37-a Zi Mondială a Tineretului. Mesajul Sfântului Părinte Francisc pentru cea de-a 37-a Zi Mondială a Tineretului, având tema: „Ridicându-se, Maria s-a dus în grabă” (Lc 1,39), poate fi citit aici.