Ziua Tineretului la nivel eparhial marcată prin Liturghie și activități de tineret

Publicat pe: 21 noiembrie 2022|Secțiunea: Ştiri|

Ziua Mondială a Tineretului a fost marcată la nivel eparhial printr-un eveniment organizat de Biroul pentru pastorația tinerilor și a copiilor, al Eparhiei de Cluj-Gherla, în colaborare cu parohia din cartierul Andrei Mureșanu din Cluj-Napoca, gazda evenimentului.

Sfânta Liturghie a fost celebrată de pr. Radu Tălpălariu, directorul Biroului pastoral amintit. Au mai concelebrat pr. Mircea Marțian, protopop de Cluj, pr. Sebastian Peșteșan, asistent spiritual ASTRU Cluj, și pr. Marius Cîmpean, responsabil la Lux Mundi. În cadrul predicii, pr. Tălpălariu a oferit un scurt istoric al Zilei Mondiale a Tineretului, eveniment inițiat de Sfântul Papă Ioan Paul al II-lea în 1985, continuând cu ediții pe diversele continente ale lumii. Ultima ediție a avut loc în Panama, ediția din Lisabona fiind amânată repetat din cauza pandemiei. Predicatorul a subliniat bucuria participării la aceste întâlniri.

La eveniment au mai fost prezenți și membri ai Biroului: sr. Maximiliana OSBM, sr. Dominica CMD și Teodora Capan. La final, pr. protopop Mircea Marțian a transmis un mesaj din partea PS Claudiu, care nu a putut să fie prezent la eveniment, dar care a transmis binecuvântarea și sprijinul său pentru pastorația tinerilor și pentru pregătirea lor pentru a participa și reprezenta Eparhia la Ziua Mondială a Tinerilor de anul viitor, din 1-6 august 2023, la Lisabona.

Seara a continuat cu o agapă fraternă și cu diverse activități pentru tineri, organizate de către grupurile de tineri participante: Cercetașii Munților, ASTRU, Lux Mundi, Punct și inimă, Tineri în credință, Magis și Zileos. După aceste activități s-au discutat și elemente organizatorice privind participarea tinerilor din Eparhia de Cluj-Gherla la ZMT 2023, pr. Tălpălariu oferind informații concrete despre înscrieri, costuri și transport.