A șaptea misiune a Biroului pentru pastorația tinerilor și a copiilor a fost la Molișet

Publicat pe: 21 martie 2023|Secțiunea: Ştiri|

Peste 40 de tineri din parohiile Molișet, Agrieș, Târlișua și Șendroaia au participat la misiune pastorală organizată de Biroul Eparhiei de Cluj-Gherla pentru pastorația tinerilor și a copiilor. Evenimentul a avut loc sâmbătă 18 martie, începând cu ora 11.00, în biserica Mănăstirii Coborârea Spiritului Sfânt din Molișet, continuând apoi în curtea mănăstirii de la poalele Țibleșului. Gazda acestui moment de bucurie și împărtășire a fost părintele Dominic și comunitatea monahală.

La începutul misiunii pr. Radu Tălpălariu și pr. Dominic împreună cu sr. Maximiliana și tinerii prezenți s-au rugat cerând ca binecuvântarea lui Dumnezeu să se coboare asupra fiecăruia. Sr. Maximiliana a ținut o cateheză, iar Maria Rita Cîndea și Denisa Olariu au animat, cu ajutorul instrumentelor muzicale și a cântecelor, momentul de rugăciune. Preasfinția Sa Claudiu le-a transmis copiilor și tinerilor un mesaj prin pr. Radu Tălpălariu, invitându-i să dea mărturie în jurul lor despre Cristos cel înviat, cel mai bun Prieten și, totodată, le-a lansat invitația de a participa la Întâlnirea Eparhială a Copiilor și cea a Tinerilor de anul acesta.

După momentul de rugăciune, activitățile au continuat în curtea mănăstirii, timp în care tinerii s-au jucat, animați fiind de tinerii voluntari, și au participat la alte activități propuse de sora Maximiliana. Obiectivul acestor activități a fost să cunoască mai multe despre tema anului pastoral „Sfânta Liturghie, ospățul Familiei lui Dumnezeu”, să se cunoască mai bine, să interacționeze cu preoții și cu membrii Biroului pastoral, dar și să se bucure de acest eveniment creat în mod special pentru ei. La finalul celei de a șaptea activități pastorale de acest fel, părintele Dominic, gazda acestui eveniment, a spus: „Mulțumesc din suflet tuturor participanților, pr. Radu, sr. Maximiliana, voluntarelor Rita și Denisa, și, nu în ultimul rând, mulțumesc din suflet tuturor copiilor și tinerilor care și-au dedicat ziua de astăzi pentru Domnul!”